Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Διαμαρτυρία ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ, για ελέγχους -λόγω κορονοϊού- αστυνομικών σε 3 Δημοτικά...

Διαμαρτυρία ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ, για ελέγχους -λόγω κορονοϊού- αστυνομικών σε 3 Δημοτικά σχολεία

126

Έντονη είναι η αντίδραση του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ διότι τη Δευτέρα, πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία, «αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο δημοτικά σχολεία της πόλης της Χίου, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία τελικά όπου έγιναν οι έλεγχοι ήταν τρία (3ο-4ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Χίου) και μετά από ενημέρωση του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από τους Διευθυντές υπήρξε ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Τα αστυνομικά όργανα στα πλαίσια των πάγιων εντολών ελέγχου σε δημόσιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν έλεγχο σε γραφεία εκπαιδευτικών και τάξεις για το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις λόγω κορονοϊού.

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
“…Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» , για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.
Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους , λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.
Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων , ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.
Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές , σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.
Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν , ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο alfavita.gr, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, επικοινώνησε με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Χίου, αλλά και με τις τοπικές αρχές και ζήτησε να μην επαναληφθεί αστυνομική επιχείρηση σε σχολεία του νησιού, και σε οποιοδήποτε σχολείο της επικράτειας, καθώς η τήρηση των μέτρων προστασίας από κορονοϊό στα σχολεία είναι αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών και όχι της αστυνομίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓενναία απόφαση Δήμου Οινουσσών για στήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθροΤρίωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι από προγράμματα