Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Γενναία απόφαση Δήμου Οινουσσών για στήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Γενναία απόφαση Δήμου Οινουσσών για στήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

119

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Οινουσσών χορηγεί εφάπαξ με το ποσό των 300 ΕΥΡΩ τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στο νησί κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, σε αναγνώριση της προσφοράς τους αλλά και των αυξημένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.
“Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ..
“Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.
Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!”, αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγχιακός Σύλλογος Α.με.Α: ζητά συνάντηση με Δήμαρχο για seatrac
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ, για ελέγχους -λόγω κορονοϊού- αστυνομικών σε 3 Δημοτικά σχολεία