Αρχική Νέα Τοπικά Δίκτυο Πολιτών Χίου: καταγγέλλει τις ενέργειες Δήμου για μετακίνηση καθαριστριών

Δίκτυο Πολιτών Χίου: καταγγέλλει τις ενέργειες Δήμου για μετακίνηση καθαριστριών

164

“Αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας και του lock down,ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, ακολουθώντας σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, πηγαίνουν καθημερινά για 6-7 ώρες στις σχολικές τους μονάδες, για να προετοιμαστούν και για να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση επειδή στο σπίτι τους ή δεν έχουν καλή σύνδεση ίντερνετ ή δεν έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό ή και για τα δυο”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη “Δίκτυο Πολιτών Χίου” που καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας αλλά και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου να πιέζουν για μετακινήσεις καθαριστριών.

Με αυτές τις μετακινήσεις καθαριστριών φαίνεται πως ο Δήμος Χίου θέλει να αυξήσει τις υπηρεσίες που λίγες μέρες πριν ανακοίνωσε ότι θα παρέχει με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και με το Δίκτυο Πολιτών να αναρωτιέται πως θα εξασφαλίζεται ότι δεν θα νοσήσουν οι καθαρίστριες των σχολείων πηγαίνοντας σε οικίες συμπολιτών μας, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Συνεχίζει η ανακοίνωση του “Δικτύου Πολιτών”:

“Κατά μέσο όρο σε κάθε σχολική μονάδα καθημερινά χρησιμοποιούνται περίπου 10 αίθουσες εκτός των τουαλετών.
Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω τηλεργασίας και συνεπώς οι καθαρίστριες που έχουν επαρκούν.
Επομένως, η εμμονή του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. να ασκεί πίεση σε διευθυντές δημοτικών σχολείων να συνεννοηθούν με διευθυντές άλλων υπηρεσιών για να μετακινηθούν έστω και μερικώς οι καθαρίστριες σε άλλες υπηρεσίες ή ΝΠΔΔ του Δήμου και μάλιστα υπό την απειλή ότι αν δεν δεχτούν ο Γ.Γ. κ. Ζερβάκης θα αποσπάσει εντελώς την καθαρίστρια από το σχολείο τους, γεννά ερωτηματικά ως προς το κίνητρο και τον σκοπό του ιδίου, όπως και για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες εκτός στρατώνα ο κ. Ζερβάκης.
“Ερωτηματικά γεννώνται και ως προς την αντιληπτική ικανότητα του κ. Καρατζά στον οποίο πρέπει να θυμίζουμε διαρκώς ότι ο ρόλος του λόγω θέσης είναι να προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και όχι να τρέχει να ικανοποιήσει προσωπικές μικροπολιτικές.
Διότι, υπάρχει σοβαρότατος λόγος, στον καιρό πανδημίας που διανύουμε, να προστατεύσει την υγεία εκπαιδευτικών και καθαριστριών σχολικών μονάδων κι όχι να αυξήσει τις πιθανότητες να νοσήσουν από καθαρίστριες που θα περιφέρονται από υπηρεσία σε υπηρεσία και στα σπίτια πολιτών μέσω του Βοήθεια στο σπίτι.
Ο κ. Καρατζάς οφείλει να σκεφτεί πως αν νοσήσουν εκπαιδευτικοί, καταρρέει η τηλεκπαίδευση σε ένα σχολείο. Αν τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν θα είχαμε αντίρρηση να προσφέρουν οι καθαρίστριες υπηρεσίες σε άλλους τομείς του Δήμου και να επιστρέψουν με το άνοιγμα των σχολείων και αφού βέβαια έχουν αρνητικό τεστ covid στα χέρια τους.
Εκτός κι αν προτίθενται οι κ.κ. Καρατζάς και Ζερβάκης, να εκδίδουν καθημερινά βεβαίωση αρνητικού τεστ covid στις καθαρίστριες, αφού τελειώσουν τη δουλειά τους αλλού και πριν εισέλθουν στα σχολεία. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να μας απαντήσουν, πώς δεν φτάνουν οι οι καθαρίστριες που εργάζονται στους άλλους τομείς του Δήμου, αφού οι υπάλληλοι είναι οι μισοί με την τηλεργασία;”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμέρα Ενόπλων Δυνάμεων- μηνύματα
Επόμενο άρθροΑναμνήσεις από ένα τόσο μακρινό μέλλον, γράφει η Ελίνα Παπαδοπούλου