Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π. Βρουλή: Αντίθετη η Π.Ε. Χίου σε “ολόκληρη πολιτεία...

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π. Βρουλή: Αντίθετη η Π.Ε. Χίου σε “ολόκληρη πολιτεία στο Θόλος”

72

“Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η «καταιγίδα» δημοσιευμάτων για την επιχειρούμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής νέας δομής στην περιοχή του Θόλους, λίγες ημέρες πριν τον ερχομό του νέου έτους και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία ενημέρωση στον λαό της Χίου και στους εκπροσώπους του, για το τι σχεδιάζεται στον τόπο μας”, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του για το θέμα της Νέας Δομής στο Θόλος ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.
Διατυπώνοντας τη θέση για μια ακόμα φορά ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου είναι αντίθετη στη δημιουργίας “μιας ολόκληρης πολιτείας στην περιοχή του Θόλους”, συνεχίζει:

“Αν όντως, σχεδιάζεται μια δομή μεγαλύτερη από τις πραγματικές ανάγκες της Χίου -μια δομή που έχει δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων- μια δομή που πλήττει άμεσα 5 περιοχές της Χίου, ανάμεσα τους και τον Βροντάδο, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή, μετά την πόλη. Μια δομή που σε καμία περίπτωση δεν έχει την έγκριση και την αποδοχή, τόσο εντός, όσο και εκτός Χίου.

(Να σημειωθεί ότι στο αρχικό δελτίο τύπου, γινόταν λόγος για “μια υπέρμετρη δομή μεγαλύτερη από τις πραγματικές ανάγκες της Χίου”, και στη διόρθωση αφαιρέθηκε η λέξη υπέρμετρη).

“Μπροστά δε στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διατυπώνει για μία ακόμη φορά την αντίθεσή της στην δημιουργία μιας ολόκληρης πολιτείας στην περιοχή του Θόλους.
“Ως Περιφερειακή Αρχή νιώθουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε μια εξαιρετικά φυσικού κάλους περιοχή, μακριά από έργα που φοβίζουν την τοπική κοινωνία, ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα διάλογο για το μέλλον της περιοχής στην κατεύθυνση της ήπιας αξιοποίησης που δεν τραυματίζει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον”, καταλήγει η ανακοίνωση του Π. Βρουλή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο Χριστόψωμο της κυρά Καλής, γράφει η Σ. Καρασούλη
Επόμενο άρθροΠαλάτι Ιουστινιάνι – Κάστρο Χίου: Εκθεση με τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή