Αρχική Νέα Τοπικά Δυναμική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία από ΝΤ ΑΔΕΔΥ, σωματεία, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Δυναμική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία από ΝΤ ΑΔΕΔΥ, σωματεία, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

137

Το θέμα του οχταώρου και των αλλαγών που επιδιώκει η Κυβέρνηση στα εργασιακά ήρθαν στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης ΑΔΕΔΥ και σωματείων για την πρωτομαγιά και στη Χίο.
Δυναμική η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Βουνακίου, συνεχίστηκε με πορεία παρά τις υψηλές θερμοκρασίες˙ που μέσω Προκυμαίας, Βιβλιοθήκης Κοραή και Απλωταριάς κατέληξε στο Ηρώο. Εκεί έγινε κατάθεση κόκκινων τριαντάφυλλων σε ένδειξη τιμής στη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος που απέδωσε τις αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος μέσα από το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε πριν 3 μέρες στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Εκεί όπου ένας 28χρονος Σομαλός πρόσφυγας έχασε τη ζωή του και έφερε δαγκωματιές από ποντίκια και από την άλλη το διαζύγιο μεγιστάνα της πληροφορικής και το μοίρασμα της περιουσίας του.


Χαιρετισμούς έκαναν από:
– το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου- ο Προέδρος Γιάννης Λαμπαδοχυτός,
– το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων- ο πρόεδρος Αρης Μιχαλάκης,
– την ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος Σταύρος Σταυρινούδης και από
– την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χίου- Κωνσταντίνος Πουλιανός.

135 χρόνια από την εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο, τόνισαν πόσο επίκαιρος είναι ο αγώνας για τη διατήρηση του 8ώρου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράλληλα με αναφορές για ενίσχυση του συστήματος υγείας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος και λόγω της πανδημίας.


Εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σωματείων που βρίσκονται στο δικό του χώρο, και της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, παρών με δικό του πανό έδωσε και η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Μάλιστα παρόντες ήταν το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης που τόνισε δήλωσή του ότι «Θα είμαστε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο τόσο στη Βουλή όσο και εντός της κοινωνίας».


Ξεχωριστό το κλείσιμο του Μάρκου Σκούφαλου στην ομιλία του, που τον προσεχή Σεπτέμβριο με την κατάθεση της συνταξιοδότησης δίνει σκυτάλη σε νεότερους συνδικαλιστές. Στο χώρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και παράλληλα στην εκπαίδευση, όπου οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν να δείξουν μια έντονη δυναμική και κυρίως δραστηριότητα, σιγουριά έτσι ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr/news/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝεκρός 28χρονος Σομαλός στη σκηνή του στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ Χίου
Επόμενο άρθροRapid test στους οδηγούς των TIR από Τσεσμέ