Αρχική Απόψεις Aρθρα Έκθεση φωτογραφίας νεαρού πρόσφυγα στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

Έκθεση φωτογραφίας νεαρού πρόσφυγα στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

790

Σε κάτι όμορφο και αισιόδοξο θα αναφερθούμε σήμερα, καθώς το δικό του όνειρο ξεκίνησε να ζει ο 17χρόνος Μουσταφά Ομάρ, ο οποίος από τον πόλεμο της Συρίας και μετά από μεγάλη περιπέτεια, άφησε την οικογένειά του για να φτάσει μέχρι τις εγκαταστάσεις ασυνόδευτων παιδιών της Μ.Κ.Ο. ΜΕΤΑδραση στη Χίο. Αποδεικνύοντας περίτρανα πως όταν θέλει η ψυχή του ανθρώπου μπορεί να καταφέρει παρά πολλά! Έτσι λοιπόν, στην πορεία του προς το νησί, βρέθηκε ναυαγός και οι πρώτες εικόνες που μπόρεσε να φωτογραφήσει ήταν τα νερά του Αιγαίου πλησίον της Χίου.
Μεγάλη μερίδα Χιωτών, μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του νεαρού που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στη φιλόξενη αίθουσα του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος στη Χίο για να θαυμάσουν τις εξαιρετικές φωτογραφίες του αγοριού που μετρά ήδη 14 μήνες αναμονής στο νησί. Εδώ θέλουμε να πούμε ένα μπράβο σε εκείνους που πρόσεξαν το ταλέντο του νεαρού πρόσφυγα και διοργάνωσαν αυτή την έκθεση που δίνει το μήνυμα κατά του ρατσισμού και κατά της ξενοφοβίας…
Συγκινημένη η Εισαγγελέας Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το παιδί του πολέμου καθώς η ίδια έχει την ευθύνη όλων των ασυνόδευτων παιδιών και το κάλεσε να συνεχίσει να ονειρεύεται για ένα μέλλον που αξίζει να είναι λαμπρό! Εγκάρδιος ήταν και ο χαιρετισμός της διευθύντριας β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχίας Βλυσίδου ως επικεφαλής της Περιφέρειας που πρωτοστάτησε στη δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών.

Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε η διευθύντρια της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παπά, τονίζοντας πως τουλάχιστον 2.000 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται εκτός δομών. Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα ο οποίος υποσχέθηκε να διευκολύνει τον Μουσταφά να μεταβεί στην Αυστρία προκειμένου να συναντήσει μέλη της οικογένειάς του ενώ ο βουλευτής ο κ. Α.Μιχαηλίδης δεσμεύθηκε να μεταφερθεί η έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 19/5/2018

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Πρόληψης Χίου “Ναυτίλος” γιορτάζει τα 20 χρόνια του με θέατρο και μουσική (VIDEO)
Επόμενο άρθροΕλεγχος εγγράφων και καταμέτρηση προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ