Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΕΛΜΕ Χίου: προτάσεις για την εξέταση των μαθημάτων που ανεβλήθησαν λόγω σεισμού

ΕΛΜΕ Χίου: προτάσεις για την εξέταση των μαθημάτων που ανεβλήθησαν λόγω σεισμού

400

Ελπίζοντας ότι το υπουργείο δεν θα επιλέξει τη λύση του Σαββατοκύριακου, 17 και 18 Ιουνίου για να δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι των φετινών εξετάσεων, αφού οι ημερομηνίες είναι πάρα πολύ κοντά, παραθέτουμε την πρόταση που κατέθεσε η ΕΛΜΕ Χίου στο Υπουργείο:

Προκειμένου η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ που αναβλήθηκε στο νομό Χίου λόγω του σεισμού να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και εντός της τρέχουσας περιόδου καταθέτουμε την ακόλουθη πρόταση:
Α. Για τα μαθήματα: i) Ψηφιακά Συστήματα, ii) Προγραμματισμός Υπολογιστών, iii) Μεταφορά Φορτίων και iv) Οικοδομική των ΕΠΑΛ
1η επιλογή: Σάββατο 17/6/2017 και ώρα εξέτασης 8.30πμ-11.30πμ
2η επιλογή: Παρασκευή 23/6/2017 και ώρα εξέτασης 8.30πμ-11.30πμ
(Παρατήρηση: κανένας εκ των μαθητών που εξετάζονται στα ανωτέρω μαθήματα δεν έχει εξέταση σε ειδικό μάθημα)
Β. Για τα μαθήματα: i) Λατινικά Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών ii) Χημεία Ο.Π. Θετικών Σπουδών και iii) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής των ΓΕΛ
1η επιλογή: Τρίτη 20/6/2017 και ώρα εξέτασης 6.00μμ-9.00μμ
2η επιλογή: Κυριακή 18/6/2017 και ώρα εξέτασης 8.30πμ-11.30πμ
3η επιλογή: Παρασκευή 30/6/2017 και ώρα εξέτασης 10.00πμ-1.00μμ
(Παρατήρηση: Το ένα (01) άτομο που είχε δηλώσει το ειδικό μάθημα «Ιταλικά» καταθέτει δήλωση ότι δεν θα προσέλθει στην εν λόγω εξέταση. Από τα οκτώ (08) άτομα που είχαν δηλώσει το ειδικό μάθημα «Γαλλικά» τα τέσσερα (04) καταθέτουν δήλωση ότι δεν θα προσέλθουν στην εν λόγω εξέταση. Τα άλλα τέσσερα (04) άτομα θα επιστρέψουν από την Αθήνα στη Χίο αεροπορικώς στις 29/6/17 με απογευματινή πτήση τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από την ΕΛΜΕ Χίου.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Υπουργείο Παιδείας, πέρα από τη διευθέτηση της ημερομηνίας εξέτασης των ανωτέρω μαθημάτων, θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση στην κατεύθυνση της αντιστάθμισης της ταλαιπωρίας που έχουν βιώσει οι μαθητές τόσο λόγω της σεισμικής έξαρσης όσο και λόγω της αναβολής των εξετάσεων.
Για το Δ.Σ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Μέσα στην τρέχουσα περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων”, τα αναβληθέντα μαθήματα για τη Χίο
Επόμενο άρθροΜόνο καταγραφή προσφύγων- μεταναστών, ζητά η Παγχιακή Επιτροπή – συγκέντρωση στην πλατεία