Αρχική Νέα Τοπικά “Εντέλλεσθε” Γ. Ξενάκη για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις νέων οδηγών

“Εντέλλεσθε” Γ. Ξενάκη για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις νέων οδηγών

103

Με «εντέλλεσθε» ζητά από τους εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να προχωρήσουν στη διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων οδηγών, ο Αντιπεριφερειάρχης
Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου Γιάννης Ξενάκης.
Ο κ. Ξενάκης κοινοποιώντας την επιστολή του προς τους εργαζόμενους και προς την Εισαγγελία Χίου, τονίζει ότι «δεν υπάρχει πλέον άλλοθι στην παραλογία και το πείσμα, αφού σε όλη την Ελλάδα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου διεξάγονται από τις αρχές Ιουλίου πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης».
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

“Ενημερώνω τους συμπολίτες μας, ότι μετά τη συνάντησή μου, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, με τους εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Χίου και την άρνησή τους στην διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων οδηγών και οδηγών, απέστειλα σήμερα επιστολή με «εντέλλεσθε» που κοινοποίησα και στην Εισαγγελία Χίου.

Αυτό γιατί δεν υπάρχει πλέον άλλοθι στην παραλογία και το πείσμα, αφού σε όλη την Ελλάδα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Β. Αιγαίου διεξάγονται από τις αρχές  Ιουλίου πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων «γιατί τώρα;» σας ενημερώνω ότι σήμερα έχουν εκλείψει πλέον οι αιτιολογίες που χρησιμοποιούσαν οι εξεταστές της Χίου και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Εξαίρεση στον κανόνα, αποτελούν και ευτυχώς ελάχιστοι εκπαιδευτές με την υβριστική συμπεριφορά τους. Αν αμφισβητούν οτιδήποτε από αυτά που αναφέρω στην επιστολή μου προς τους εξεταστές, τους καλώ σε δημόσιο διάλογο. Κάποιες ενέργειες γίνονται πάντα στις κατάλληλες συνθήκες και αφού έχεις αφοπλίσει την άλλη πλευρά από επιχειρήματα. Όταν απέχει όλη η Ελλάδα από τις εξετάσεις δεν μπορείς στη Χίο να «υποχρεώσεις» να γίνονται εξετάσεις. Όταν το νομοθετικό πλαίσιο δεν σου παρέχει την θεσμική θωράκιση για να μπορείς να επιβάλεις πράγματα, τότε γινόμαστε δυστυχώς έρμαιο στις διαθέσεις υπαλλήλων. Ας μη διερωτόμαστε λοιπόν γιατί η οδηγική συμπεριφορά, όχι η οδηγική δεξιότητα, στο νησί μας, είναι τόσο χαμηλού επιπέδου.

Σας κοινοποιώ την επιστολή προς τους εξεταστές καθώς και προς τον νέο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

Φιλικά

Ιωάννης Ξενάκης

Αντιπεριφερειάρχης  Μεταφορών και Επικοινωνιών  Βορείου Αιγαίου”..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ιατρικό Απόρρητο”, εικαστική έκθεση Νικόλα Χατζή
Επόμενο άρθροΜουσείο Μαστίχας: «Κινηματογραφικοί εξωγήινοι κάτω από το φως των αστεριών»