Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις “Ιατρικό Απόρρητο”, εικαστική έκθεση Νικόλα Χατζή

“Ιατρικό Απόρρητο”, εικαστική έκθεση Νικόλα Χατζή

216

Με ένα τίτλο που επιδέχεται πολλών ερμηνειών, “ιατρικό απόρρητο”, ο Νικόλας Χατζής παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά στο εργαστήρι του στον Κάμπο της Χίου από τις 24 Ιούλη μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Καθόλου τυχαία η επιλογή του χώρου, όπου ο  δημιουργός, το έργο και ο αποδέκτης είναι τα ελάχιστα απαραίτητα στοιχεία αλλά και πλήρως επαρκή, οτιδήποτε άλλο είναι δευτερεύον.
Η επιλογή αυτή φαίνεται να απορρέει και από τον τίτλο της έκθεσης (ή να τον υποστηρίζει άμεσα, σημειώνεται στο δελτίο τύπου):
Το ιατρικό απόρρητο περιλαμβάνει αποκλειστικά προσωπικά δεδομένα που δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενα δημόσιας έκθεσης. Άρα αυτή η έκθεση είναι αυστηρά ιδιωτική και αφορά αποκλειστικά και μόνο το κοινό. Μέσα σ΄αυτό όμως κρύβονται τα μοντέλα, ο καλλιτέχνης και οι αιτίες που δεν είναι άλλωστε ούτε λίγες ούτε όμοιες μεταξύ τους, όπως φαίνεται και από τους πιθανούς τίτλους που διερευνήθηκαν:
«Μορφές εσωτερικές, Με φώς διάβασα – με σκοτάδι ιστορώ, Προσωπικά δεδομένα, Layers, X, Σκοτεινό φως, Χ-γραφιες, Παλίμψηστο/α, Μια δύσκολη εποχή, Ακτίνες σκοτεινού φωτός, Στο εργαστήρι, Φόβοι που πέρασαν και έδωσαν τη θέση τους σε άλλους, Παράξενα μοντέλα, Καλωσορίσατε, Άλλος τρόπος, Εσωτερικά σκίτσα, Σκοτεινός θάλαμος, Χωρίς φως δεν γίνεται αλλά κι αν δεν γίνεται τι έγινε.»

Τελικά
Η χρήση εξάλλου ακτινογραφιών ως βασικού καμβά των έργων αυτού του κύκλου δουλειάς, θέλει να φανερώσει ότι “τελικά είμαστε διαπερατοί, και στο φως και στους άλλους.
“… Το ζήτημα όμως είναι τι αληθινά βλέπουμε στον άλλο ή τον εαυτό μας. Πόσο, δηλαδή, απόρρητοι είμαστε”.

H έκθεση των έργων του Νικόλα Χατζή θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήρι του καλλιτέχνη, στον Κάμπο, οδός Ανδρέα Λαιμού 29, πίσω από το αεροδρόμιο.
Εγκαίνια: Τετάρτη 24 Ιουλίου, 8:30 μ.μ.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-13:30 & 19:00-23:00.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα ρεύμα στην περιφερειακή οδό Χίου- Βολισσού λόγω έργων
Επόμενο άρθρο“Εντέλλεσθε” Γ. Ξενάκη για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις νέων οδηγών