Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Εντονη αντίδραση ΕΜΧ για τα 10 κ.μ. όριο της ΔΕΥΑΧ- Σαββατιάτικη “πυροσβεστική”...

Εντονη αντίδραση ΕΜΧ για τα 10 κ.μ. όριο της ΔΕΥΑΧ- Σαββατιάτικη “πυροσβεστική” συνάντηση Δημάρχου με Πρόεδρο ΕΜΧ

158

Με μήνυμα προς τους μαστιχοπαραγωγούς που τους ενημερώνει για τη “λυσσαλέα εμμονή των διοικούντων της ΔΕΥΑΧ να κόψουν το νερό’,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου καλεί “πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, να πάρουν θέση μπροστά σε αυτόν τον παραλογισμό”.
Σήμερα πρωϊ- πρωί Σαββάτου υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ Γιώργο Τούμπο.
Το δελτίο τύπου του Δήμου αποφεύγει να πάρει θέση υπέρ της ΕΜΧ, αφού υπάρχει και το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ με Πρόεδρο προτεινόμενο από τη Δημοτική Αρχή, αλλά με:
“Κοινή άποψη η οικονομία του νερού εν όψει του δύσκολου καλοκαιριού και η διευκόλυνση των μαστιχοπαραγωγών στις υδρευτικές τους ανάγκες”.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΔΕΥΑΧ και το Δελτίο τύπου του Δήμου Χίου.

Αγαπητέ Μαστιχοπαραγωγέ,
Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε, γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας εμμονής των διοικούντων την ΔΕΥΑΝΧ, να κόψουν το νερό, που χρειαζόμαστε, για τις βασικές μας ανάγκες υγιεινής, κατά την καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά.
Είμαστε η μοναδική επαγγελματική τάξη, πάνω στο νησί που αντιμετωπίζεται με τέτοιο μένος, ίσως γιατί είμαστε και οι πιο ισχυροί.
Με σύμμαχο την δικαιοσύνη, και τα δίκαια μας, θα πορευτούμε και θα βγούμε νικητές, όλοι μαζί.
Καλούμε τους πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, να πάρουν θέση μπροστά σε αυτόν τον παραλογισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Χίου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/6) συνάντηση του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του προέδρου της ΕΜΧ κ. Γεωργίου Τούμπου.
Θέμα συζήτησης η χρήση του νερού την θερινή περίοδο για την κάλυψη των αναγκών των μαστιχοπαραγωγών.
Κοινή άποψη η οικονομία του νερού εν όψει του δύσκολου καλοκαιριού και η διευκόλυνση των μαστιχοπαραγωγών στις υδρευτικές τους ανάγκες.
Το νερό είναι αγαθό που χρειάζεται την προστασία όλων για όλους.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλες οι ενέργειες και από την διοίκηση και από τους χρήστες του νερού ομαλά και απρόσκοπτα και σε συνεχή επικοινωνία της διοίκησης και της ΕΜΧ για την επίλυση των προβλημάτων που θα ανακύπτουν.

Διαφήμιση