Αρχική Green Life Διαδρομές Επιμελητείον: Περίπατος στο Γιβάρι κ Δελφίνι Λαγκάδας την Κυριακή 12/3

Επιμελητείον: Περίπατος στο Γιβάρι κ Δελφίνι Λαγκάδας την Κυριακή 12/3

171

Περίπατος την Κυριακή από το Επιμελητείον Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Χίου (ΕΠΠΟΧΙ) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας την Κυριακή 12/3/23 στο Γιβάρι και στο Δελφίνι.

Η συνάντηση, για όσους έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, θα είναι στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Λαγκάδας.

Περπατώντας παραλιακά προς το Γιβάρι, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας θα έχει ετοιμάσει κέρασμα, με τσάι, καφέ και γλυκά, θα γίνει αναφορά για την περιοχή και για τη σχέση των Λαγκαδούσων καϊκιέρηδων με αυτήν.

Η αρχιτέκτονας μουσειολόγος Ελένη Μπουμπάρη (@Lne Boubari) θα ενημερώσει για τον χώρο “Μνήμης Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης” που πραγματώνεται με δική της επίβλεψη και καθοδήγηση και με την φροντίδα και την εργασία του Συλλόγου.

Μετά οι περιπατητές θα κινηθούν γύρω από το στρατόπεδο, προς Δελφίνι, όπου η αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα θα κάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, δείχνοντας την ακρόπολη (όποιοι επιθυμούν θα μπορούν να ανέβουν ως εκεί).
Κατόπιν ο Συντηρητής αρχαιοτήτων κ μέλος της ομάδας ΒΙΔΑ για την απογραφή της βιομηχανικής κληρονομιάς Βαγγέλης Χαρίτος (@Vaggelis Charitos) θα μιλήσει για τον μεγάλο νερόμυλο που υπάρχει στην περιοχή για να γίνει μετά η επιστροφή στη Λαγκάδα.

Το ΕΠΠΟΧΙ, χάρη στη δωρεά φίλων του, θα έχει μικρόφωνο και ηχείο για να ακούν όλοι, “ακόμη και αν δεν είμαστε τόσο κοντά στους ομιλητές αλλά διασκορπισμένοι λίγο πιο μακριά”, σχολιάζει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζοντας ότι “οι ταβέρνες του χωριού θα είναι στη διάθεση των περιπατητών”.

Σ.σ.: Επειδή η συμμετοχή είναι μεγάλη, να μη φέρουν οι περιπατητές τα αυτοκίνητα μέχρι μέσα στο χωριό.
Μπορεί κανείς να παρκάρει στον επαρχιακό δρόμο καθώς έρχεται από την πόλη, στο δασάκι.
Προσφέρεται άλλωστε για πεζοπορία η περιοχή και πέρασμα από τη σιδερένια γέφυρα στο ποταμάκι του Γλυφού για το ραντεβού μπροστά στα γραφεία της Κοινότητας.

Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή στις δράσεις και εκδηλώσεις του ΕΠΠΟΧΙ είναι πάντοτε δωρεάν. Υπάρχει όμως το πράσινο κουτάκι εθελοντικής συμβολής αφού με τον οβολό των συμμετεχόντων καλύπτονται διάφορα μικροέξοδα λειτουργικά, ενώ με την παρούσα δράση θα ενισχυθεί αι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας για την αποπεράτωση του χώρου Μνήμης Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωικός Σύλλογος Χίου: Μήνυση κατά αγνώστων για φόλες σε αδέσποτα (video)
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή, 12/3, το 17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου