Αρχική Νέα Τοπικά Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για θέματα αγροτικών ιατρείων στα νησιά

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για θέματα αγροτικών ιατρείων στα νησιά

76

Ερώτηση για θέματα των αγροτικών ιατρείων στα νησιά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας και συνυπογράφεται από 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ερώτηση αναφέρεται στην κένωση της θέσης του αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Νενήτων, γεγονός που αφήνει επί πολλούς μήνες χωρίς ευχερή πρόσβαση σε αγροτικό ιατρείο πάνω από 2.000 κατοίκους της νότιας Χίου.
Οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει γενικότερα το Κέντρο Υγείας Χίου, επιπλέον, δεν επιτρέπουν μια έστω μερική και προσωρινή αντιμετώπιση του ζητήματος. Παράλληλα, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου να μειώσει το ύψος των επιδομάτων για γιατρούς που υπηρετούν σε άγονα ιατρεία, δυνατότητα που είχε δοθεί με το νόμο 4368/2016 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δυσχεραίνει την προσέλκυση ιατρών.
Ανάλογα προβλήματα στελέχωσης αγροτικών ιατρείων και Κέντρων Υγείας αντιμετωπίζουν το σύνολο των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, ιδίως δε τα μικρότερα νησιά και οι απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας πόσες τοποθετήσεις ιατρών οπλιτών έγιναν το 2020 σε περιφερειακά ιατρεία των νησιών, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που δόθηκε με το νόμο 4361/2016 για την κάλυψη κενών θέσεων αγροτικών ιατρών.
Ρωτούν ακόμη το Υπουργείο Υγείας, αλλά και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο οφείλει να αναλαμβάνει ποικίλες πρωτοβουλίες και για θέματα υγείας στα νησιά, τι έχουν πράξει ως σήμερα και τι δράσεις προτίθενται στο άμεσο μέλλον να αναλάβουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σημαντικό ζήτημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών αγροτικών ιατρείων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη μνήμη Κώστα Χαβιάρα, γράφει η Σοφία Καρασούλη
Επόμενο άρθροΑυτοκινητοπομπή με μαύρες σημαίες “ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά” για Νέα Δομή προσφύγων