Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιτυχία Λιμεναρχείου Χίου: Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης μεταφοράς ατόμων

Επιτυχία Λιμεναρχείου Χίου: Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης μεταφοράς ατόμων

122

Στη σύλληψη ατόμων για τη διευκόλυνση μεταφοράς προσφύγων – μεταναστών από τη Χίο στην ενδοχώρα παρά την απαγόρευση και την κατοχή εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας προχώρησε το Γραφείο Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και κατά την διάρκεια “στοχευμένων ελέγχων” που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι Μεστών Χίου, βραδινές ώρες της Δευτέρας 11/11/19, εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος, και πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, 3 αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν 3 αμφιβόλου γνησιότητας δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασίας.
Επίσης, υπέδειξαν τον 55χρονο οδηγό του Ι.Χ.Ε. οχήματος ως το άτομο που είχε αναλάβει να τους προμηθεύσει με τα έγγραφα και να διευκολύνει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, ενώ στην κατοχή του 55χρονου βρέθηκαν ακόμα 2 πλαστά δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασία, δύο κλεμμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500€) ευρώ, καθώς και πληθώρα αποκομμάτων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στον λιμένα Μεστών και ο 36χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 1.000 €.

Συλλήψεις και των 5

Και τα πέντε άτομα, ηλικίας 24, 23, 32, 55 και 36 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 30 παρ. 1 και 29 παρ. 7 του Ν.4251/2014 καθώς και των άρθρων 47, 216, 217 και 394 του Π.Κ., ενώ τα έγγραφα και χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν.

Έρευνα και στην Αθήνα

Στο πλαίσιο εξάλλου της διενέργειας προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Χίου και της διερεύνησης εξάρθρωσης κυκλώματος διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και προμήθειας πλαστών εγγράφων, παραγγέλθηκαν κατ΄ οίκον έρευνες σε οικίες στην Αθήνα.
Ετσι στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και ΚΕΑ, πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες στην περιοχή των Αθηνών.
Σε αυτές ανευρέθηκαν 330 πακέτα τσιγάρα, μεγάλη ποσότητα χαπιών, 14 αποκόμματα εισιτηρίων με προορισμό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, 3 άδειες διαμονής, ένας φορητός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των 4.200 ΕΥΡΩ.
Διενεργείται προανάκριση από τις Λιμενικές Αρχές Χίου και Πειραιά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Δρόμος Θυσίας Αίπους 2019” και εκδηλώσεις για τη μάχη του Αίπους από το ΦΟΒ
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο από τις Πολιτιστικές Ομάδες Πανεπιστημίου Αιγαίου