Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Φίλοι Χιώτικου Χωριού: Εκθεση με κεντήματα και υφαντά

Φίλοι Χιώτικου Χωριού: Εκθεση με κεντήματα και υφαντά

128

Εκθεση με τα κεντήματα και τα υφαντά που έφτιαξαν οι κυρίες που συμμετείχαν στα εργαστήρια των “Φίλων του Χιώτικου Χωριού” πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ.
Λειτουργώντας με τη μορφή bazaar, είχαν την ευκαιρία να πουλήσουν χειροποίητα κεντήματα, από πετσέτες, θήκες για τα μπουκάλια κρασιού και σεμέν, μέχρι πασμίνες φτιαγμένες στους αργαλειούς του Συνδέσμου. Μάλιστα οι αποχρώσεις που επιλέχθηκαν ήταν του καφέ και του πράσινου ώστε να ανταποκρίνονται στα χρώματα του μαστιχόδεντρου, που αυτή την εποχή έχουν ξεκινήσει τα κεντήματα στο δέντρο για να στάξει το πολύτιμο δάκρυ.

Σκοπός του Γυναικείου Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού” είναι η διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών κεντήματος και υφαντικής μέσω των εργαστηρίων του, σημειώνει η υπεύθυνη για αυτά Εφη Ζαφειράκη.
Ο Σύνδεσμος που ιδρύθηκε το 1956, σαν σκοπό έβαζε τότε την πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των χωριών της Χίου. Ενώ μεταξύ των διακρίσεών του είναι και ο έπαινος από την Ακαδημία Αθηνών το 2004 και από την Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για το σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί στο νησί.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη έκθεση του καλοκαιριού θα γίνει 2-5 Αυγούστου 2023 στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Διαφήμιση