Αρχική Green Life Διαδρομές Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Πεζοπορία τη Δευτέρα του Πάσχα

Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Πεζοπορία τη Δευτέρα του Πάσχα

166

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” διοργανώνουν πεζοπορική εκδρομή την Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2023.
Η πεζοπορική διαδρομή, με αφετηρία το χωριό Καρυές, μέσα από την περιοχή του Αγίου Αντωνίου θα καταλήξει στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Νέας Μονής. Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, μήκους 5 χιλιομέτρων.

Η μετακίνηση θα γίνει αποκλειστικά με λεωφορείο από το Δημαρχείο Χίου στις 10.30 π.μ. της Δευτέρας.
Για αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Μεγάλο Σάββατο στη 13.00 μ.μ. μέσω της ιστοσελίδας των Φίλων Μονοπατιών, www.chiostrailsfriends.gr/πεζοπορία-καρυές-νέα-μονή/. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς υπάρχει όριο 50 ατόμων.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (άρβυλα/παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π.) και η συμμετοχή τους γίνεται με δική τους αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Στη φωτογραφία φαίνεται “του Σκούφαλου το γύρισμα”. Πρόκειται για χωράφι μήκους 130 μέτρων. Στη μέση διακρίνεται χώρισμα με τοιχογύρι, αφού στην εποχή του εθεωρείτο προνομιακό και χωρίστηκε στη μέση για να δοθεί προίκα στις δύο κόρες του ιδιοκτήτη. Ένα από τα μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας “γυρίσματα” στην τοποθεσία Εγγύσα στο Αίπος.

Διαφήμιση