Αρχική Green Life Διαδρομές Στα μονοπάτια των βοσκών- Ορειβασία στο Ορος του Πιτυούς

Στα μονοπάτια των βοσκών- Ορειβασία στο Ορος του Πιτυούς

860

Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου διοργανώνουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ανάβαση στη τρίτη ψηλότερη κορυφή της Χίου, στο Όρος (1.186 μέτρα).
Το βουνό Όρος είναι στενά δεμένο με την κτηνοτροφική παράδοση των κατοίκων του χωριού Πιτυός και πάνω του βρίσκονται έξοχες παλιές πιτυανές μάντρες.
Οι εντυπωσιακές πλακόμαντρες, σε ύψος 1.030 μέτρων, και το παλιό κτίριο του ΟΤΕ στην κορυφή του, είναι χαρακτηριστικά τοπόσημα της διαδρομής και με απέραντη θέα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και την εκπληκτική εικόνα του δίκορφου και μυθικού Πελινναίου.

Πρόκειται για μια θαυμάσια αλλά δύσκολη διαδρομή μήκους 10.250 μέτρων με υψομετρική διαφορά περίπου 800μ., για την οποία απαιτούνται 5 με 6 ώρες. Αφετηρία και τερματισμός είναι το Πιτυός. Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου συντήρησαν τελευταία περίπου 5 χλμ. της κυκλικής αυτής διαδρομής. Η δράση αυτή απευθύνεται σε πεζοπόρους με εμπειρία, αντοχή και καλό εξοπλισμό (απαραίτητα τα μποτάκια ορειβασίας, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, κολατσιό, αρκετό νερό).


Πληροφορίες

• Συγκέντρωση την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 9.00 στην πλατεία του Πιτυούς.
• Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν με δικά τους μέσα και αποδέχονται ότι αναλαμβάνουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα.
• Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
• Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στον Χαλάτση Γιώργο στο τηλέφωνο 6938605179.
Ο Σύλλογος ενημερώνει επίσης ότι οι εξορμήσεις που θα διοργανώσει το νέο έτος θα συνδυάζουν πεζοπορία και συντηρήσεις μονοπατιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ
Επόμενο άρθροΤροπολογία για παράταση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά από βουλευτές ΝΔ