Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τροπολογία για παράταση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά από βουλευτές ΝΔ

Τροπολογία για παράταση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά από βουλευτές ΝΔ

85

Τροπολογία για παράταση ενός έτους του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της ΝΔ και συγκεκριμένα οι: Νότης Μηταράκης- βουλευτής Χίου, Χαράλαμπος Αθανασίου- βουλευτής Λέσβου, Μάνος Κόνσολας- βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναστάσιος Δημοσχάκης- βουλευτής Έβρου.
Με την κατάθεση της τροπολογίας ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταθέσαμε τροπολογία για ένα ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοεί την ύπαρξή του. Τα ακριτικά νησιά μας και ο Έβρος χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες: απόσταση από το Κέντρο, ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες, κυρίως την Τουρκία, αυξημένο κόστος μεταφοράς. Την ίδια στιγμή, είναι βασικός εθνικός στόχος να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τον πληθυσμό στις περιοχές αυτές, καθώς και την οικονομική δραστηριότητα.
Η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα και τις υπόλοιπες περιοχές της παραμεθορίου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η κατάθεση σήμερα, της τροπολογίας για παράταση ενός έτους του ειδικού καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ.
Να θυμίσω ότι η κατάργηση είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Αυτός, τον Μάιο του 2015 την «έδωσε» στους θεσμούς για να αντισταθμίσει την καταστροφική του πολιτική. Αυτός την έφερε στη Βουλή για ψήφιση. Αυτός θα την εφαρμόσει τώρα. Δική του επιλογή να μην συμπεριλάβει το νησιώτικο ΦΠΑ ούτε στα λεγόμενα «αντίμετρα», ούτε στο «κοινωνικό» του μέρισμα.
Και το χειρότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει λάβει κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, παρά μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ενώ τα νησιά μας εξακολουθούν να μαστίζονται από το μεταναστευτικό.
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση να αποδεχτεί την τροπολογία μας για ετήσια παράταση και να συζητήσει σοβαρά μαζί μας, το πώς θα στηρίξουμε την παραμεθόριό μας και τους νησιώτες μας.».

Διαφήμιση