Αρχική Απόψεις Aρθρα Γ. Αμέντας: “Χαράτσι” 1 εκ. ΕΥΡΩ από τη ΔΕΥΑΧ

Γ. Αμέντας: “Χαράτσι” 1 εκ. ΕΥΡΩ από τη ΔΕΥΑΧ

179

Χίος 16-12-2021

Συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ η τιμολογιακή πολιτική του 2020. Κληθήκαμε να πάρουμε θέση σε μία ήδη ειλημμένη απόφαση από την δημοτική αρχή.
Η ‘‘υπεύθυνη δημοτική αρχή’’ όπως περιέγραψε ο κ. Μυριαγκός τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πλειοψηφίας, ψήφησε το νέο χαράτσι που επέβαλε στους δημότες της Χίου το οποίο ανέρχεται σχεδόν στο ύψος του 1.000.000 ευρώ. Εξυπακούεται ότι δεν παρουσιάστηκε ούτε μια πρόταση για μείωση των δαπανών έστω και συμβολική. Αντιθέτως η πρόθεση τους ήταν να μην χάσουν τα οικονομικά κεκτημένα τους.

Ξεκάθαρα είπαμε ότι το πρώτο που πρέπει να μηδενιστεί είναι οι αποζημίωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Έστω και συμβολικά με την περικοπή των περίπου 40.000 ευρώ πρώτα από όλα από τις δικές μας τσέπες, θα δοθεί το σύνθημα για ευρεία μείωση δαπανών. Η δική μας η πρόταση ήταν καμία αύξηση στο καταναλωτή αφού δεν του προσφέρουμε και καμία αλλαγή στην ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος και κατάθεση από την υπηρεσία ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεχτό από την πλειοψηφία, και με ψήφους των κυρίων Μυριαγκού, Μανδάλα, Ζανίκου, Βεργίνα, Νεαμονίτη, Αναγνώστου (με επιστολική ψήφο γιατί ο κ. Αναγνώστου ήταν απών από το διοικητικό συμβούλιο), καθώς και από τον εκπρόσωπο των υπαλλήλων αλλά και την εκπρόσωπο του ΤΕΕ, επέβαλαν αύξηση στον λογαριασμό του νερού που ανέρχεται στο ύψος των 24 ευρώ, συν ΦΠΑ, το χρόνο σε όλους τους καταναλωτές ανεξαιρέτως, πέραν των 0,80€ στην ετοιμότητα ύδρευσης των δημοτικών ενοτήτων Χίου, Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά που είχαν επιβάλει από πέρσι( 9,60 συν ΦΠΑ).

Δοκιμασμένη η συνταγή των αυξήσεων. Γιατί να πιεστούμε να κάνουμε περικοπές στα έξοδα; Γιατί να περιορίσουμε τις απευθείας αναθέσεις και την κατασπατάληση μέσω αυτών του δημόσιου χρήματος; Γιατί να κάνουν αυτοκριτική και να αναλογιστούν πόσα χρήματα σπατάλησαν με τις άτοπες αποφάσεις τους; Αφού υπάρχεις εσύ συνδημότη μου που θα πληρώσεις το μάρμαρο. Αφού εσύ θα βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψεις το κόστος των δικών τους λαθών και παραλήψεων.

Γεώργιος Ισιδώρου Αμέντας
Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΝΧ
εκπροσωπώντας την ΣυμμαΧία Αξιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
Επόμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: Απογραφή- ΕΛΣΤΑΤ και εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο