Αρχική Νέα Τοπικά Γηροκομείο Χίου: Χωρίς επισκεπτήριο για την προστασία των τροφίμων

Γηροκομείο Χίου: Χωρίς επισκεπτήριο για την προστασία των τροφίμων

100

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 12 Μαρτίου η απαγόρευση των επισκέψεων συγγενών- φίλων και εθελοντών στο χώρο του Γηροκομείου Χίου, σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης προστασίας των 90 (έως και 95) τροφίμων που φιλοξενούνται σήμερα στο «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός».
Μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Σαρρής σημείωσε ότι όλες οι συναλλαγές του Ιδρύματος έχουν μεταφερθεί στο ισόγειο, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένος ο χώρος που κινούνται οι τρόφιμοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι υπερήλικες.
«Είναι όλοι ευάλωτοι άνθρωποι. Η μεγαλύτερη τρόφιμός μας είναι 99 ετών», σημείωσε ο κ. Σαρρής. Παράλληλα τόνισε πως πάντα υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του Γηροκομείου, που επαφίεται σε δωρητές, με την Πολιτεία να παραμένει απούσα ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουν τα Ιδρύματα αυτά.
Με την ευκαιρία μας είπε ότι το Γηροκομείο έχει ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του προς το ΙΚΑ και όλα πάνε καλά. Τόνισε όμως τη μεγάλη σημασία που έχουν για το Ίδρυμα οι δωρητές, οι οποίοι βρίσκονται κοντά του. «πάντα έχει ανάγκη το Γηροκομείο», σχολίασε ο κ. Σαρρής που ζήτησε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν πρώτα μαζί τους για το τι υλικά μπορεί να χρειάζεται κάθε φορά. Επισήμανε επίσης ότι μπορούν όσοι έχουν ανοιγμένα φάρμακα που δεν τα λαμβάνουν πια, για οποιαδήποτε λόγο, μπορούν να τα προσφέρουν στο Γηροκομείο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙστορία γραμμένη σε χαρτί υγείας, της Ευγενίας Ασλανίδη
Επόμενο άρθροΟ ΕΑΜίτης παπά Ξενάκης από τα Αυγώνυμα, του Γ. Αμπαζή