Αρχική Απόψεις Aρθρα Η κρίση του κορονοϊού, του Θωμά Κοσμίδη (video)

Η κρίση του κορονοϊού, του Θωμά Κοσμίδη (video)

375

Η κρίση του Κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζεται με ωχαδελφισμό. Η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα και η καθυστέρηση είναι εγκληματική. Με 104 νεκρούς και 2,600 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η κυβέρνηση Τζόνσον θα κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια την Παρασκευή 20 Μαρτίου.
Ειδικότερα στο Λονδίνο, η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική και υπάρχουν συζητήσεις για lockdown της πόλης. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια διάχυτη ανησυχία στην κοινωνία και έχουν αρχίσει παρατηρούνται ελλείψεις τροφίμων στην αγορά. Την ώρα που όλη Ευρώπη οδεύει σε καθολικό lockdown, το Ηνωμένο Βασίλειο διαγράφει μια ατομική και αβέβαιη πορεία.


Οι επιστημονικές μελέτες μιλούν για χιλιάδες νεκρούς και το παράδειγμα της Ιταλίας προκαλεί τρόμο. Προφανώς και οι επιπτώσεις στην οικονομία αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, αλλά όχι κυρίαρχο. Αυτή την στιγμή σημασία έχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γιατί τελικά αυτή η πανδημία ήρθε για να μας θυμίσει ότι τα κράτη έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών τους και ότι το σημαντικότερο γρανάζι στην οικονομία είναι ο άνθρωπος.

Η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο δέχεται τεράστιες πιέσεις. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα μειωθεί αισθητά η οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο, αλλά αν παρθούν σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς υπάρχει αισιοδοξία για αντιστροφή της κατάστασης. Σε αυτήν την πανδημία το σημαντικότερο είναι η κοινωνία και ο άνθρωπος. Οφείλουμε να λειτουργούμε με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη και την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά κυρίως των πολιτών αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση. Η κρίση του Κορονοϊού ίσως μας κάνει σοφότερους και πιο προσεκτικούς, ειδικά στη διαχείριση κρίσεων και στην ατομική κοινωνική ευθύνη. Αυτά είναι 2 θετικά τα οποία θα μας συντροφεύσουν στην ζωή μας. Με συντεταγμένο τρόπο και ενότητα η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση.

Θωμάς Κοσμίδης
Χρηματοοικονομικός Αναλυτής
Κάτοικος Λονδίνου

Σ.σ. chiosnews.com : ζητήσαμε από το Χιώτη Θωμά Κοσμίδη να μας γράψει ένα άρθρο μετά την παρέμβαση που έκανε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.
Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙσχυρή δημόσια υγεία για ισχυρό Κράτος, της Ευγ. Ασλανίδη
Επόμενο άρθροΡατσιστική επίθεση κατά δύο γυναικών, η μία πρεσβυτέρα, επειδή μοίρασαν ρούχα σε πρόσφυγες