Αρχική Νέα Τοπικά Ρατσιστική επίθεση κατά δύο γυναικών, η μία πρεσβυτέρα, επειδή μοίρασαν ρούχα σε...

Ρατσιστική επίθεση κατά δύο γυναικών, η μία πρεσβυτέρα, επειδή μοίρασαν ρούχα σε πρόσφυγες

214

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν δύο γυναίκες από το χωριό Καλλιμασιά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Χαλκειούς, σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου περί τις 3.00 μ.μ. από τρεις άλλες γυναίκες (που το πιθανότερο είναι κάτοικοι στο συγκρότημα των κατοικιών), επειδή πήγαν με σκοπό να παραδώσουν ρούχα και τρόφιμα σε οικογένειες προσφύγων- μεταναστών που διαμένουν στο γειτονικό ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Η μία από τις δύο γυναίκες που δέχτηκε την επίθεση κοντά στο μίνι μάρκετ που υπάρχει στο συγκρότημα, είναι η πρεσβυτέρα του Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και ιερέα στο χωριό Καλλιμασιά, που δεν ήταν η πρώτη φορά που πρόσφερε ρούχα σε πρόσφυγες που τα είχαν ανάγκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκαν επίθεση από τις 3 γυναίκες που καταζητούνται, αφού κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων, οι οποίες εκτός των ύβρεων, βιαιοπράγησαν εναντίον τους χτυπώντας με αυτοσχέδια ρόπαλα στο κεφάλι την πρεσβυτέρα και προκαλώντας ζημιές στο αυτοκίνητό της.
Στη συνέχεια φρόντισαν να εξαφανιστούν, μπαίνοντας πάντως σε σπίτι, που οι πληροφορίες λένε ότι επέδειξαν οι παθούσες στις αστυνομικές αρχές. Στην επικοινωνία (μετά την πρώτη δημοσίευση του συμβάντος στην ιστοσελίδα astraparis.gr) που είχαμε με την αστυνομία και πριν γίνει η μήνυση, φαίνεται να υπήρχε η εικόνα για ένα καυγά που σημειώθηκε και ότι δεν είχε το επεισόδιο τέτοια έκταση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κρίση του κορονοϊού, του Θωμά Κοσμίδη (video)
Επόμενο άρθροΛειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων σε ΚΥΤ ΒΙΑΛ, σε συνεργασία Περιφέρειας και υπουργείου Μετανάστευσης