Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος Χίου: στηρίζουμε τον εμβολιασμό- επώνυμα η όποια καταγγελία

Ιατρικός Σύλλογος Χίου: στηρίζουμε τον εμβολιασμό- επώνυμα η όποια καταγγελία

79

«Το Δ.Σ. και η συντριπτική πλειοψηφία του Ιατρικού σώματος του νησιού στηρίζει με κάθε τρόπο τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και παροτρύνει τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα», δηλώνει για μια ακόμα φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που όπως αναφέρει ο Ι.Σ.Χ. αναμένουν «την καταγγελία επώνυμα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες».

Επίσης σημειώνεται ότι:
• οι κοινές κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) που αποφασίζονται από τους έγκυρους διεθνείς υγειονομικούς οργανισμούς είναι αυτές που καθορίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 από τους υγειονομικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Προσωπικές απόψεις υγειονομικών οι οποίες δεν πιστοποιούνται από οδηγίες κανενός έγκυρου υγειονομικού οργανισμού ανά τον κόσμο, αποτελούν εικασίες και όχι μόνο στερούνται επιστημονικής εγκυρότητας αλλά καθίστανται και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.
• το Δ.Σ. και η συντριπτική πλειοψηφία του Ιατρικού σώματος του νησιού στηρίζει με κάθε τρόπο τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και παροτρύνει τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.
• Η εξαίρεση κάποιων πολιτών από τον εμβολιασμό εξαιτίας συγκεκριμένων (ελάχιστων) παθολογικών καταστάσεων – νόσων προβλέπεται από τις ισχύουσες οδηγίες και με βάση αυτές αποφασίζεται ο μη εμβολιασμός από τον προσωπικό γιατρό του ασθενούς ή τον υπεύθυνο γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου που φέρουν και την ευθύνη της απόφασης.
Συνεπώς κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» αποτελούν παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής, διασπορά αντιεπιστημονικών απόψεων και αναμένουμε την καταγγελία επώνυμα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝεκρός από ανακοπή πυροσβέστης- τι καταγγέλλει η Προέδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου
Επόμενο άρθροΕΔΕ για το θάνατο του πυροσβέστη