Αρχική Νέα Τοπικά Νεκρός από ανακοπή πυροσβέστης- τι καταγγέλλει η Προέδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου

Νεκρός από ανακοπή πυροσβέστης- τι καταγγέλλει η Προέδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου

290
Νεκρός από έμφραγμα είναι ο 43χρονος πυροσβέστης Μ.Χ, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Κατάβασης.
Ο 43χρονος πυροσβέστης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, μαζί με συναδέλφους του μάζευαν τις εγκαταστάσεις που είχαν αναπτύξει για την περιφρούρηση του χώρου από αναζωπυρώσεις, όταν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έγινε με καθυστέρηση, αφού χρειάζονται τουλάχιστον 40 λεπτά για να μεταβεί το ασθενοφόρο στην περιοχή από την πόλη της Χίου.
Αντίθετα από τη Βολισσό, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Αμανής που απέχει 10 λεπτά από το χώρο της φωτιάς, το ασθενοφόρο συνεχίζει να παραμένει χωρίς οδηγό.

Ανακοίνωση από Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Π.Σ.Ε. που μάλιστα αναφέρει και το όνομα του πυροσβέστη…

Σήμερα τις πρωινές ώρες, ο ομαδάρχης του πεζοπόρου τμήματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, Αρχιπυροσβέστης Χρυσούλης Ματθαίος, ετών 43, κατά τη διαδικασία φύλαξης και τη συσκευασία σωλήνων πυρκαγιάς, στην περιοχή Κατάβαση Χίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου καταγγέλλει έλλειψη οδηγού


Τον άδικο χαμό του 43χρονου πυροσβέστη, καταγγέλλει με γραπτή δήλωσή της, η Δημοτική Σύμβουλος Αμανής και Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας νομού Χίου Βιβή Ποταμούση. Μάλιστα η κα Ποταμούση τονίζει ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη οδηγού από αρχές Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο όλων αυτών που βιώνουμε στην Αμανή πάνω από μία δεκαετία. Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προσληφθεί οδηγός στο ασθενοφόρο της Αμανής και περιμένουμε να ενημερωθεί και να μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χάνοντας πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε ακόμη μία φορά χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη από τις αρχές Ιουνίου 2021 και είναι «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ως μόνιμη κάτοικος της περιοχής μόνο θλίψη και οργή μπορώ να νοιώσω για μία κατάσταση η οποία διαιωνίζεται , για μια στάση που μόνο ως αδιαφορία μπορεί να θεωρηθεί.

“Ως Δημοτική Σύμβουλος της Αμανής αλλά και ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Χίου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που επιβαρύνει τον τόπο μας και όλους όσοι επέλεξαν την Αμανή για μόνιμη κατοικία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελπίζω σε αυτή την προσπάθεια να σταθούν αρωγοί ΟΛΟΙ ξεπερνώντας επιτέλους μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χάνονται ζωές και καταστρέφονται οικογένειες».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαβεβαίωση από το Σπ. Λιβανό ότι “στεριώνει” το φράγμα Κόρης Γεφύρι
Επόμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος Χίου: στηρίζουμε τον εμβολιασμό- επώνυμα η όποια καταγγελία