Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Καραβάκια των Ευχών, από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Καραβάκια των Ευχών, από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, παραμονή Πρωτοχρονιάς

208

«ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ των ΕΥΧΩΝ, 2019!» – Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, στην οδό Απλωταριάς και στην πλατεία Βουνακίου, ως εξής:

*10: 30 π.μ.: Προσέλευση των μαθητικών ομάδων στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, με τα ομοιώματα των πλοιαρίων.

(* Αν, ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην αυλή του 1ου Γυμνασίου και, αμέσως μετά, διά της Απλωταριάς,
οι σχολικές ομάδες θα κατευθυνθούν στην πλατεία Βουνακίου και, από την υπάρχουσα σταθερή εξέδρα, θα τραγουδήσουν, ανά σχολείο, τα εορταστικά – σατιρικά δίστιχά τους.
Σε περίπτωση, όμως, κακών καιρικών συνθηκών, η όλη εθιμική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου και, αμέσως μετά, θα γίνει το πέρασμα από την Απλωταριά με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, για μία τελική, μικρής διάρκειας, συγκέντρωση. )

*11: 00 π.μ.:
-Εναρκτήρια κάλαντα «Αρχιμηνιάς» (από το Μουσικό Σχολείο Χίου).
-Στη συνέχεια, μαθητικές ομάδες από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Δ.Δ.Ε. Χίου, θα τραγουδήσουν τους επαινετικούς και σατιρικούς στίχους που έχουν ετοιμάσει
για να υποδεχθούμε όλοι μαζί το νέο έτος!

Από πρόπερσι, σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου υπάρχει στις εγκαταστάσεις του, μόνιμη Έκθεση φωτογραφίας με τα πιο αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από τη διασχολική δράση Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με τον ομώνυμο τίτλο: «Τα καραβάκια των ευχών», των ετών 2013 έως 2016, έκθεση η οποία θα ανανεωθεί προσεχώς και με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τριετία που έχει στο μεταξύ περάσει (2017-’18-’19).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο περιστατικό εμπρησμού Αγίας Τράπεζας σε εξωκλήσι του Χαλκειούς
Επόμενο άρθροΑντεξε ο χείμαρρος Μαλαγκιώτης στη Βολισσό, του Γ. Μακριδάκη