Δύο πρόσφυγες- μετανάστες από τους 44 συνολικά που είχαν βγει το πρωί της Δευτέρας στα Πάρπαντα των Καρδαμύλων, και συγκεκριμένα στη θέση Μεγάλη Βίγλα – Κακιά Λαγκάδα, με δύο πλαστικές λέμβους συνελήφθησαν την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας.
Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο σημείωνε στο αρχικό δελτίο τύπου “για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση δύο (02) πνευστών λέμβων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες”, και έναν νεκρό που σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, “αναγνωρίσθηκε απογευματινές ώρες Τετάρτης από οικείο του”.
Η σορός του 31χρονου είχε εντοπιστεί σε αμμώδη ακτή στην περιοχή Πάρπαντα Χίου, εκεί που είχαν βγει και οι 43 άλλοι πρόσφυγες- μετανάστες, που έχοντας επίσης μαζί τους γυναίκες εγκυμονούσες και άτομο με ακρωτηριασμένο πόδι, λογικό είναι να προσπάθησαν να στείλουν σήμα για να τους εντοπίσουν.
Σημαντικό στην όποια απόφαση ότι η φωτιά σβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έκρινε ότι χρειάζεται να κληθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, γιατί ήταν αδύνατο οι άνθρωποι αυτοί να φτάσουν σε σημείο όπου θα ήταν εύκολη η μεταφορά τους με οχήματα.
Κατηγορούνται δύο πρόσφυγες για τη φωτιά -σήμα για εντοπισμό- στα Πάρπαντα
Διαφήμιση








