Αρχική Νέα Τοπικά Κεντρική ομιλία Ν. Μηταράκη με αιχμές για αυτούς που δεν τον βλέπουν...

Κεντρική ομιλία Ν. Μηταράκη με αιχμές για αυτούς που δεν τον βλέπουν πολύ… Χιώτη

263

Με σύνθημα «Μαζί φέρνουμε το νησί μας στο επίκεντρο τη πολιτικής ζωής! Γιατί η Χίος επιτέλους χρειάζεται και αξίζει έναν κυβερνητικό βουλευτή πρώτης γραμμής!”, ο Νότης Μηταράκης έκλεισε την προεκλογική περίοδο με ομιλία του στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Χανδρής.

Πέρα από τις γνωστές θέσεις του για το σχέδιο «4+1» για την επόμενη μέρα και το πώς αυτό θα εφαρμοστεί, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του και σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν είναι… Χιώτης, με τα καρφιά προφανώς στο εσωτερικό του κόμματός του.
Αναδημοσιεύουμε από το σχετικό δελτίο τύπου:
«(Η Χίος)Χρειάζεται ένα κυβερνητικό βουλευτή που να ανοίγει πόρτες και να διεκδικεί. Ο βουλευτής πρώτης γραμμής δεν έρχεται σε ρήξη, κατόπιν εορτής. Είναι εκεί όταν διαμορφώνεται η γραμμή του κόμματος και την επηρεάζει», τόνισε, αναφέροντας το παράδειγμα του νησιωτικού ΦΠΑ που δεν καταργήθηκε το 2014 λόγω παρέμβασης των νησιωτών βουλευτών, Αθανασίου, Βρούτση και Μηταράκη στον Πρωθυπουργό Σαμαρά.
«Ποιος πήρε αντίστοιχα τον Τσίπρα τηλέφωνο το 2015 να του πει «Όχι»; Κανείς.» προσέθεσε.
Απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν είναι Χιώτης.
«Ας τελειώνουμε οριστικά με αυτή την ιστορία. Είμαι ένας Χιώτης της Ομογένειας. Που έβαλα τη Χίο στην ψυχή μου από τα πρώτα μου βήματα. Και που έμαθα από την οικογένεια να αγαπώ τους αγώνες μας, τις μάχες για την ελευθερία, την πάλη με τη θάλασσα, το δαιμόνιο του Χιώτη. Γύρισα, σε μια δύσκολη εποχή για το νησί και την παράταξη. Σε μια εποχή που η πολιτική ήταν ψόγος και όχι δόξα» τόνισε.
Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να είναι στο νησί και την επόμενη μέρα: «Πάλεψα για εσάς και συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί. Καθημερινά, είτε από εδώ είτε από την Αθήνα. Μιλάμε, σχεδιάζουμε, διαφωνούμε. Αλλά είμαι πάντα εδώ, πάντα δίπλα σας. Και την επόμενη μέρα θα είμαι πάλι εδώ, από όποια θέση μου ζητηθεί να προσφέρω.»
«Σας ζητώ να ψηφίσετε πρωτίστως Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να «πάρει μπρος» η χώρα από την επόμενη κιόλας ημέρα.Και μετά σας ζητάω να ψηφίσετε Νότη Μηταράκη».
Αναφέρθηκε στην τρίτη κοινοβουλευτική του θητεία ως θητεία που θα αφήσει συγκεκριμένο έργο. «Με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με Δήμο και Περιφέρεια της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που συζητάμε είκοσι χρόνια τώρα.
Στις 7 Ιουλίου ζητώ την ψήφο σας. Δεσμεύομαι να είμαι η ισχυρή φωνή της Χίου στην Αθήνα. Υπόσχομαι, να παραμείνω δίπλα σας, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα μπορούμε!»

Να σημειώσουμε ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, 5/7, από το γραφείο του Νότη Μηταράκη εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με το που ψηφίζει:

“Σε απάντηση δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι ο κ. Μηταράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 122ο Εκλογικό Κέντρο Χίου την Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 στις 11:00.

Ο κ. Μηταράκης είναι Δημότης Χίου από την γέννησή του και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αρρένων Χίου. Έκανε αναγκαστική μεταδημότευση το 2010 λόγω της εκλογής του στην Αθήνα, έχει δε υποβάλλει αίτηση επιστροφής στην Χίο η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Εντύπωση προκαλεί ότι τα δημοσιεύματα προέρχονται από άλλο πολιτικό χώρο αλλά στόχο έχουν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καταδεικνύοντας υπόγειες διαδρομές”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑντιλαϊκή κυβέρνηση θα έχουμε. Ποιος θα βάλει εμπόδια είναι το θέμα για το λαό;, του Γ. Παληού
Επόμενο άρθροΟ Αλ.Τσίπρας στην ΕΡΤ: Η ΝΔ επιμένει στα σχέδια για πιστοληπτική γραμμή στήριξης και επιστροφή σε μνημόνιο (VIDEO)