Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Αλ.Τσίπρας στην ΕΡΤ: Η ΝΔ επιμένει στα σχέδια για πιστοληπτική γραμμή...

Ο Αλ.Τσίπρας στην ΕΡΤ: Η ΝΔ επιμένει στα σχέδια για πιστοληπτική γραμμή στήριξης και επιστροφή σε μνημόνιο (VIDEO)

84

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ert.gr

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ και στο πλαίσιο της εκπομπής «Μπροστά στα γεγονότα» με τον Νίκο Μερτζάνη. Ο Πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρό του του τις θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό, αλλά και τα σχέδια για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, τα οποία υπάρχουν ακόμα, όπως είπε, στο μυαλό των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη. «Τα έχουν πει όλα, τα έχουν διαψεύσει όλα και θα τα επαναφέρουν όλα. Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε. Κανείς δεν μπορεί να πει την επόμενη μέρα όταν θα φέρουν αυτό το ασφαλιστικό, ότι δεν μας το είπε, όταν θα διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, ότι δεν μας είπε ότι θα είναι οδοστρωτήρας, όταν θα πάρει τα λεφτά για να τα δώσει στις τράπεζες -κάτι που δεν έχει διαψεύσει- και θα αρχίσουν να ξανανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε στο μυαλό του την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, κάτι που σύμφωνα με το καταστατικό του ESM, προϋποθέτει τη σύναψη μνημονίου με την Κομισιόν», τόνισε. Ο Αλ. Τσίπρας στάθηκε και στις τελευταίες αποκαλύψεις για το Μακεδονικό, καταλογίζοντας στη ΝΔ μια «μεγάλη εθνική απάτη».

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τη συνέντευξη και πρόσθεσε: «Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο είναι ένας άλλος αγώνας. Είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση και όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε σε αυτή την προεκλογική περίοδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε και απέφυγε κάθε προγραμματική αντιπαράθεση μαζί μου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι επέλεξε να κάνει αβλαβή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. «Το έβαλε στα πόδια όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλά γιατί έχει σημαντικούς προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του». Συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα από τον ελληνικό λαό».
«Στις εκλογές βγάζουμε κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μέχρι τώρα η ΝΔ έλεγε «φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον πολιτικό αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που εμείς θεωρούμε τσουνάμι απορρυθμίσεων.
Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργήσει «μαύρη τρύπα»
Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση.
Συνέχισε λέγοντας ότι ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια. Θύμισε δε το προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της.
«Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τζογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος στις προθέσεις Μητσοτάκη
Για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να γίνει μείωση της φορολογίας θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.
Η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;».
Τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας
Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια ήταν να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα». Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Σε παρατήρηση ότι το διέψευσε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν διέψευσε ότι θα δώσουν χρήματα στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι τα «έχουν πει όλα και τα έχουν διαψεύσει όλα. Την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επικαλεστούν ότι τα είχαν πει».
Μιλώντας για τις ευθύνες όσον αφορά στη χρεοκοπία της χώρας καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση Σημίτη, όπως και στις κυβερνήσεις της ΝΔ και πρόσθεσε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαν επιλέξει ήταν ένα μοντέλο για λίγους και χωρίς διασφαλίσεις και κανόνες για τους πολλούς.
Για το Ελληνικό, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει κάνει προσυμφωνία με την εταιρεία που θέλει να το εκμεταλλευτεί για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης.
Έστησαν μια εθνική απάτη για το Μακεδονικό-Θα έπρεπε να ζητούν συγγνώμη που είχαν δώσει το όνομα από το 2005
Μιλώντας για το «Μακεδονικό» ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη εθνική απάτη από τους πολιτικούς του αντιπάλους και εξήγησε ότι οι επιστολές Καραμανλή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και προς όλους τους ηγέτες της ΕΕ, και έλεγαν ότι «αποδέχεται την πρόταση Νίμιτς(…) καμία συνταγματική αλλαγή, στην πραγματικότητα «Μακεδονία» σκέτο στο εσωτερικό και μόνο στον ΟΗΕ, η προσθήκη του όρου Σκόπια».
Όπως είπε, «ήταν μία παραχώρηση την οποία βρήκα μπροστά μου όταν διαπραγματεύτηκα με τον Ζάεφ». Ο Αλ. Τσίπρας είπε πως όταν ζήτησε συνταγματικές αλλαγές, ο Πρωθυπουργός της γείτονος είπε ότι είναι δύσκολο να το καταφέρει και του έδειξε τις επιστολές.

Ερωτηθείς γιατί δεν γνωστοποιήθηκαν κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, τόνισε: «Δεν τα λέγαμε γιατί έχουμε πολιτική ευθύνη. Γιατί δεν είμαστε πολιτικοί απατεώνες. Δεν παίζουμε στα ζάρια το μέλλον της χώρας, προκειμένου να έχουμε κάποιες ψήφους (…) δουλεύουμε για το πατριωτικό συμφέρον».
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αθλιότητα και υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που αντί να μιλάει για συναλλαγή με τις συντάξεις, θα έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη από τους πολίτες.
Η νέα γενιά μπορεί να εγγυηθεί την ανατροπή στις κάλπες
Στην επέτειο του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η νέα γενιά μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να στείλει μήνυμα ανατροπής ψηφίζοντας στις 7 Ιουλίου για την ζωή της και το μέλλον της όπως έκανε και το 2015 που έστειλε μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚεντρική ομιλία Ν. Μηταράκη με αιχμές για αυτούς που δεν τον βλέπουν πολύ… Χιώτη
Επόμενο άρθροΜαγευτικές παραστάσεις χορού, του Ν. Ροδίτη