Αρχική Νέα Τοπικά ΚΙΝΑΛ Χίου: για τις συνεργασίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχόλιο για Χριστόφα

ΚΙΝΑΛ Χίου: για τις συνεργασίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχόλιο για Χριστόφα

161

“Δεδομένη άποψη μας είναι ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα είναι οι αντίπαλοι και όχι οι παρατάξεις.
Ως εκ τούτου οι συνεργασίες είναι θεμιτές εφόσον δομηθεί ένα ρητό πολιτικό πλαίσιο”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής.
“Αυτό βέβαια προϋποθέτει ωριμότητα πολιτικής σκέψης και ανάλογη κουλτούρα συνεργασιών.
Χωρίς κείμενο – πλαίσιο, η οποιαδήποτε συνεργασία κινδυνεύει να εκληφθεί ως απλό μοίρασμα θέσεων για την εξαγορά ψήφων εντός των συμβουλίων ( Είτε δημοτικό, είτε περιφερειακό).
Επίσης θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τις όμορες με το κόμμα μας παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης τις θεωρούμε ανεξάρτητες από μας και κατά συνέπεια ελεύθερες να χαράζουν πολιτική σε αντιδιαστολή με την σκληρή κομματικοποίηση που προωθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το Βόρειο Αιγαίο έχει εδώ και καιρό γίνει επίκεντρο πολλαπλών κρίσεων! Η απαράδεκτη διαχείριση του προσφυγικού από την ΝΔ, η αλλοπρόσαλλη και ασαφής πολιτική τους στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού αλλά και η αναπόφευκτη καθίζηση που επέρχεται σε μεγάλους κλάδους της οικονομίας (τουρισμός, εστίαση κλπ) δημιουργούν μια κατάσταση που επιτάσσει όλοι να συστρατευθούμε για να αντιμετωπιστεί! “, σημειώνεται στο δελτίο τύπου που καταλήγει με το σχόλιο για την επικείμενη συνεργ΄σια Μουτζούρη- Χροστόφα:
“Με γνώμονα τα παραπάνω θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την επικείμενη συνεργασία των παρατάξεων του κ. Μουτζούρη με αυτήν του κ. Χριστόφα, τόσο στο πως θα δομηθεί όσο και στο τι θα προσφέρει στον τόπο μας”.
Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί το δελτίο τύπου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο οποίο σημειώνονται τα εξής:

“Η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» ανακοινώνει την συνεργασία της με την παράταξη « ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ».

Διαφήμιση