Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Κινηματογραφική Λέσχη, ξεκίνημα με Ερνστ Λιούμπιτς

Κινηματογραφική Λέσχη, ξεκίνημα με Ερνστ Λιούμπιτς

55

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή, 23/10, τη χειμερινή περίοδο με προβολές η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο γνώριμο χώρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου. Θα προβληθεί η κωμωδία του 1942, “Να Ζει Κανείς ή να μην Ζει;” του Ερνστ Λιούμπιτς, ενός σκηνοθέτη που φημίζεται για την σκηνοθετική του κομψότητα και τη σεναριακή του ευστροφία, γνωρίσματα που έχουν μείνει στα κινηματογραφικά χρονικά ως “το άγγιγμα του Λιούμπιτς”.
Οπως επισημαίνεται λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ισχύει πληρότητα της αίθουσας στο 50% (που μακάρι να το άγγιζαν και επί κανονικές συνθήκες οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης, μάσκα εντός εσωτερικού χώρου, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού η προβολή θα γίνει χωρίς διάλειμμα.

Η.Π.Α/ Κωμωδία/ 1942/ 99’
Σκηνοθεσία: Έρνστ Λιούμπιτς
Σενάριο: Μέλχιορ Λένγκιελ, Εντουιν Ζούστους Μάγιερ, Ερνστ Λιούμπιτς
Πρωταγωνιστούν: Κάρον Λόμπαρντ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ

Στη Βαρσοβία, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Ναζί εισβάλλουν στην πόλη, ένας νεαρός αποχωρεί κάθε βράδυ από μία θεατρική παράσταση, ακριβώς τη στιγμή που ο διάσημος ηθοποιός, ως Άμλετ, ετοιμάζεται να απαγγείλει τον πιο διάσημο μονόλογο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου.
Είναι μία πράξη ασέβειας, θράσους και επανάστασης, απέναντι στους άγραφους νόμους του θεάτρου και στο καθεστώς της αυθεντίας. Αυτό ακριβώς θα κάνουν λίγο αργότερα οι ίδιοι οι ηθοποιοί του θεάτρου, αντιμετωπίζοντας με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν – «παίζοντας» – την βίαιη εγκατάσταση των Ναζί στην βομβαρδισμένη τους πια πόλη, έτοιμοι να εμποδίσουν ένα σχέδιο κατασκοπείας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞαναψηφίζουν για Πρόεδρο στη Μέσα Διδύμα Χίου
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή εκδήλωση για σύνορα και εθνικισμό από “Χιακή Συμπολιτεία”