Αρχική Νέα Τοπικά Κλειστά σχολεία λόγω παγετού και χιονιά- προβλήματα σε Αμανή, Πελιναίο

Κλειστά σχολεία λόγω παγετού και χιονιά- προβλήματα σε Αμανή, Πελιναίο

215

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου τα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία του νησιού καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου.


Εν τω μεταξύ μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής προσπάθειες γίνονταν από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να κρατήσει με τη χρήση γκρέητερ και τη ρίψη αλατιού ανοικτό το οδικό δίκτυο στα χωριά του Πελιναίου (τα προβλήματα ξεκινούσαν πριν από τις Αμάδες και μέχρι τα Φυτά) αλλά και τον οδικό άξονα Χίου- Βολισσού, Χίου- Αυγωνύμων- Αναβάτου και την πρόσβαση προς Πιτυός (κλειστός ο δρόμος από Καρδάμυλα).

Εν τω μεταξύ κατά τις βραδινές ώρες και το πρωί της Δευτέρας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο λόγω και του παγετού.


Επίσης προβλήματα υπήρξαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και με την ηλεκτροδότηση της Βόρειας Χίου όπως και των Οινουσσών, αφού εξαιτίας της πτώσεις δέντρων και κλαδιών σημειώθηκαν βλάβες στο δίκτυο.

Παγωμένη ΒΙΑΛ

Διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια και της σημερινής ημέρας και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, κυρίως λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου από θερμαντικές συσκευές στην προσπάθεια των προσφύγων- μεταναστών να αντιμετωπίσουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στον καταυλισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα υπάρχουν και με την συνεχή παροχή νερού, ενώ δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τη δημιουργία αίθουσας με θερμαντικά σώματα.

Σύσκεψη Συντονιστικού οργάνου Δήμου Χίου
Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε επίσης συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, υπό του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί από το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να πραγματοποιήσουν μεταφορές πολιτών από τις αποκλεισμένες περιοχές για προγραμματισμένες θεραπείες στο Νοσοκομείο Χίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Να συνδράμουν ιδιώτες εργολάβοι στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, όπως και να γίνει επιπλέον προμήθεια αλατιού, αφού όπως φαίνεται τα αποθέματα δεν επαρκούν σε περίπτωση που συνεχιστεί η κακοκαιρία.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριδιαβαίνοντας στον Αγιο Γιάννη, γράφει ο Αντ. Τσατσαρώνης
Επόμενο άρθροΚλειστά και την Τρίτη Δημοτικά- Νηπιαγωγεία – Παγωμένα τα χωριά της Βόρειας Χίου