Αρχική Νέα Τοπικά Κοινότητα Λαγκάδας – Φορείς για συλλαλητήριο: Την Τετάρτη 23/2 στην πλατεία

Κοινότητα Λαγκάδας – Φορείς για συλλαλητήριο: Την Τετάρτη 23/2 στην πλατεία

80

Το Τ.Σ. ΛΑΓΚΑΔΑΣ, καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση δια των διωκτικών αρχών, καλώντας σε προανάκριση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ”, αιρετά στελέχη της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, εκλεγμένους σωματείων, απλούς πολίτες, μέχρι και τον τοπικό Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η καταδικαστέα πολιτική εμμονή της κυβέρνησης να στήσει τις υπερδομές -φυλακές της Ε.Ε για τους πρόσφυγες μετανάστες, δεν μπορεί να επιβληθεί με τον κρατικό εκφοβισμό απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Χίου.

Ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, συνεχίζεται. Είναι ταυτόχρονα αγώνας αλληλεγγύης και υπεράσπισης των κατοίκων του νησιού μας , αλλά και των προσφύγων.

Κυβέρνηση και ΕΕ θα πάρουν και πάλι αποστομωτική απάντηση. Δεν μας σταμάτησαν με τα ΜΑΤ. Δεν θα μας σταματήσουν ούτε και με τις απαράδεκτες διώξεις που τώρα ασκούν σε Λέσβο και Χίο.
Πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο, γιατί βλέπουμε ότι οι αγώνες αυτά τα δυο χρόνια, μας δίνουν ένα πολύτιμο δίδαγμα: Όταν οι φορείς, τα Σωματεία, ο λαός το αποφασίσουν, έχουν μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους, κόντρα στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Είμαστε αλληλέγγυοι, με τους υπό δίωξη συμπατριώτες μας , τόσο για τα γεγονότα του Αίπους 2020,οσο και αυτά που έγιναν στο λιμάνι της Χίου την μέρα των Θεοφανείων.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
Τους συγχωριανούς μας, όλο το Χιώτικο λαό, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα Αιρετών και κάτοικων και οι Φορείς του Νησιού στην κεντρική πλατεία Χίου στις 23/2, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι.

Οι συγχωριανοί με τα μέλη του ΤΣ θα κάνουν προσυγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό κέντρο στις 11.30 π.μ..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοινότητα Συκιάδας- Φορείς για συλλαλητήριο: Την Τετάρτη 23/2 στην πλατεία
Επόμενο άρθροΣυλλαλητήριο στις 12.00 στην πλατεία Βουνακίου- ΟΧΙ στις Νέες Δομές