Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συλλαλητήριο στις 12.00 στην πλατεία Βουνακίου- ΟΧΙ στις Νέες Δομές

Συλλαλητήριο στις 12.00 στην πλατεία Βουνακίου- ΟΧΙ στις Νέες Δομές

67

Συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της Χίου πραγματοποιούν κάλεσμα για συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση- συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου, με κύριο αίτημα την μη δημιουργία Νέων Δομών και την λειτουργία μόνο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων- μεταναστών στα νησιά.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στάση εργασίας έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα σε στάση εργασίας και κλειστά καταστήματα 12.00 με 3.00 μ.μ. καλεί με ανακοινώσεις του ο εμπορικός Σύλλογος Χίου, η Ομοσπονδία ΕΒΕ και το Επιμελητήριο Χίου.

Επίσης η ΝΕ Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ. ανακοίνωσε ότι στην κινητοποίηση θα παρευρεθεί και ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος, Γιώργος Καμίνης.

Αντίθετος ο Δήμαρχος
Χθες ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης προχώρησε σε συνέντευξη τύπου όπου κάλεσε τους πολίτες να λειτουργήσουν υπεύθυνα.
Κατά την άποψή του δεν πρόκειται για δημιουργία Υπερδομής στο Θόλος, ενώ κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Χίου ότι για αυτές «το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος».
Σε ότι αφορά για την ακριβώς αντίθετη στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημείωσε ότι και οι αιρετοί κρίνονται.

Καταγγελία ΚΝΕ
Σε ότι αφορά τα του συλλαλητηρίου, η οργάνωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο κατήγγειλε τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι την ώρα του συλλαλητηρίου καλεί σε Γενική Συνέλευση στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Δικηγορικός Σύλλογος- προσυγκέντρωση

Τα μέλη του που δεν έχουν δικάσιμο στις 22/2/2022 και ούτε προσημειώσεις, καλεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, να προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου Χίου στις 11.15 π.μ. της Τετάρτης.

Από εκεί θα μεταβούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και μετά να κατευθυνθούν στην πλατεία Βουνακίου, “όπου μαζί με τους λοιπούς φορείς και πολίτες για άλλη μια φορά θα διατρανώσουμε την αντίρρησή μας
α) για υπερδομή τέτοιου μεγέθους
β) για την επιλογή της περιοχής του Θόλους, ένα από τα ωραιότερα τοπία της χώρας (ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΉΦΙΟ να ανακηρυχθεί ως τέτοιο)
γ) κατά της ανατίναξης στο ανάγλυφο των βράχων για να γίνει δυνατή η εγκατάσταση υπερδομής με έγκριση της Αρχαιολογίας!!! δ) για την αντίρρηση σε ΠΡΟΚΕΚΑ και την αποδοχή μόνο ΚΥΤ και λελογισμένου αριθμού φιλοξενουμένων ως ΚΥΤ”.

Σύνδεσμος Κληρικών
Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συμμετέχει επίσης στην “ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου στις 12 το μεσημέρι μαζί με όλους τους φορείς που συμμετέχουν και με αποφασιστικότητα ώστε στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού να μην γίνει οτιδήποτε χωρίς τη θέληση του ακριτικού λαού της Χίου.
“Η θέληση αυτή έχει εκφραστεί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμης παραμονής και επί δύο έτη με όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του χιώτικου λαού”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοινότητα Λαγκάδας – Φορείς για συλλαλητήριο: Την Τετάρτη 23/2 στην πλατεία
Επόμενο άρθρο“Μην καρτεράτε να λυγίσουμε”, συγκέντρωση κατά των Νέων Δομών