Αρχική Απόψεις Aρθρα Κοκοροβιλιά…παράδειγμα προς αποφυγή- αναγκαία μέτρα προστασίας για κορονοϊό

Κοκοροβιλιά…παράδειγμα προς αποφυγή- αναγκαία μέτρα προστασίας για κορονοϊό

167

Στη Χίο 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό. Οικογένειες και χωριά βυθίστηκαν στον πένθος. Τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, πανελλαδικά, αλλά και τοπικά.
Η ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου δεν είναι πλέον άδεια…
Και ανήμερα Πρωταπριλιάς τα στοιχεία από τα λύματα στο βιολογικό δείχνουν μέσα σε 10 ημέρες αύξηση 8,3 φορές των φορέων…
Στην Αθήνα οι ΜΕΘ έχουν τιγκάρει. Άνθρωποι σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας δουλεύουν ασταμάτητα και ακούραστα, περιμένοντας τις ενισχύσεις που δεν έρχονται από την Πολιτεία,  με ένα και μοναδικό στόχο: Nα σώσουν μια ζωή, να ανακουφίσουν έναν ασθενή που υποφέρει, έχοντας προσβληθεί από τον ύπουλο ιό.

Στο μεταξύ το λιανεμπόριο κλειστό. Η εστίαση κλειστή. Τα γυμναστήρια κλειστά. Ο κόσμος σε απελπισία, βλέποντας ότι ακόμα και αν καταφέρει να ανοίξει το επόμενο διάστημα την επιχείρησή του, δύσκολα θα τα βγάλει πέρα και θα αποφύγει το λουκέτο.

Την ίδια στιγμή και ενώ ο περισσότερος κόσμος κάνει φιλότιμες προσπάθειες εδώ και ένα χρόνο για την περιβόητη επιστροφή στην κανονικότητα, υπάρχουν και οι άλλοι.
Oι αρνητές της μάσκας, αυτοί που αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού και παράλληλα υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ορθολογικής αντιμετώπισής του. Μικροί και μεγάλοι με κατεβασμένες μάσκες στο σαγόνι ή και καθόλου, συνωστισμός στα πάρκα, μη τήρηση των μέτρων.

Την εικόνα μας περιγράφει εύγλωττα η ιστοσελίδα kounoupi.gr, κάνοντας μια απογευματινή βόλτα στην Παναγία Κοκοροβιλιά στον Κάμπο όπου αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει lockdown.

“Και απορείς… Από τη μια, τα σχολεία είναι κλειστά και τα μαθήματα γίνονται εξ’ αποστάσεως… Από την άλλη, παρέες από 10-15 παιδιά στην καθεμία, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου στην πλειοψηφία, χωρίς μάσκες και χωρίς καμία απόσταση ο ένας από τον άλλο, για ποιο lockdown μιλάμε; Για ποια μέτρα προστασίας; Για ποια self-test; Μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί ξέφυγε η κατάσταση.

Και η απάντηση έτοιμη… «Εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κορονοϊός», έσπευσε να διευκρινίσει ένα κορίτσι, σε περαστικούς που τους έκαναν παρατήρηση και τους είπαν ότι οφείλουν για την προστασία όλων να φοράνε μάσκα. Μάλιστα ένας πιο «μάγκας» πλησίασε προς το μέρος τους και άρχισε να βήχει, φωνάζοντας ότι έχει Covid.

Περιπολικό πέρασε από το σημείο και οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις. Να φοράνε μάσκες, να κρατάνε αποστάσεις και τα σχετικά. Πράγματα που μετά από ένα χρόνο, θεωρητικά έπρεπε τα γνωρίζουν όλοι. Ακόμα και τα 14χρονα. Φταίνε τα παιδιά; Όχι δεν φταίνε, γιατί είναι παιδιά. Φταίει η ελλιπής ενημέρωση από το σπίτι; Από την τηλεόραση; Οι μπερδεμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο; Φταίει η κοινωνία; Φταίει η Άνοιξη; Σίγουρα πάντως δεν φταίνε όλοι οι υπόλοιποι που εδώ και ένα χρόνο δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Την ώρα λοιπόν που η ανθρωπότητα θρηνεί 1,5 εκατομμύριο ψυχές, την ώρα που θάβουν τους νεκρούς τους σε σφραγισμένα φέρετρα, κάποιοι φαίνεται ότι ακόμα και τώρα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης… Αν την είχαν άλλωστε, δεν θα άφηναν για κανένα λόγο τα ίδια τους παιδιά να εκτίθενται σε τέτοιο κίνδυνο.

Τα απομεινάρια ενός απογεύματος στη νέα παιδική χαρά του Δήμου και στον περιβάλλοντα χώρο”.

ΠΗΓΗ: kounoupi.gr