Αρχική Νέα Τοπικά ΚΥΤ ΒΙΑΛ: φωτιές και επεισόδια βράδυ Μ. Σαββάτου, αφορμή ο θάνατος 47χρονης...

ΚΥΤ ΒΙΑΛ: φωτιές και επεισόδια βράδυ Μ. Σαββάτου, αφορμή ο θάνατος 47χρονης από Ιράκ

534

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου, 18/4, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, όταν πρόσφυγες- μετανάστες έκαψαν οικίσκους, σκηνές, δύο αυτοκίνητα και την καντίνα που στάθμευε στο εξωτερικό χώρο της ΒΙΑΛ, ενώ έσπασαν από πέτρες παρμπρίζ αυτοκινήτων.


Αφορμή για τα εκτεταμένα επεισόδια -που κράτησαν μέχρι και πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής Πάσχα- από τις ομάδες κυρίως νεαρών που εκτός από τις φωτιές επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο, φαίνεται να είναι η είδηση του θανάτου 47χρονης γυναίκας Ιρακινής καταγωγής που νοσηλευόταν στα ιατρεία του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.


Μάλιστα όταν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου (σύμφωνα με πληροφορίες με καρδιακή ανακοπή) είχαμε τα πρώτα επεισόδια -κύρια με πετροπόλεμο-, που πήραν μεγάλες διαστάσεις περί τις 9.00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

ΚΥΤ ΒΙΑΛ: παρά τα επεισόδια το απόγευμα Μ. Σαββάτου ζωγράφιζε, το βράδυ αναγκάστηκε να φύγει λόγω πετροπόλεμου

Από τον πετροπόλεμο πολλές οικογένειες προσφύγων αλλά και γυναικόπαιδα απομακρύνθηκαν από τις σκηνές τους στα χωράφια ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Και παρέμειναν μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον, αφού στη συνέχεια η ρίψη χημικών από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να μπορέσουν να απωθήσουν τις ομάδες των νεαρών και να επιβάλλουν την τάξη έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.


Εξαιτίας εξάλλου του πετροπόλεμου τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα σημεία όπου είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές.
Ανήσυχοι και οι κάτοικοι στο χωριό του Χαλκειούς από τα επεισόδια και μάλιστα μια ιδιαίτερη βραδιά, αυτή της Ανάστασης.

Σε ότι αφορά την άτυχη γυναίκα, αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή για να επιβεβαιωθούν τα αίτια του θανάτου της. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι λίγες μέρες πριν που η 47χρονη είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο της Χίου, το τεστ για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Της είχε δοθεί φαρμακευτική αγωγή και συνέχιζε τη θεραπεία της στη ΒΙΑΛ και είναι άγνωστο ποια είναι η αιτία που προκάλεσε το θάνατό της.

ΠΗΓΗ: https://voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναστάσιμο μήνυμα Μητροπολίτη Χίου (video)
Επόμενο άρθροΟι συνταγματικές ελευθερίες, μετά τον κορωνοϊό, του Σ. Παραδείση