Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ Δήμου Χίου: πρόταση για μέτρα στήριξης δημοτών- επιχειρήσεων και πολίτες

ΛΑΣ Δήμου Χίου: πρόταση για μέτρα στήριξης δημοτών- επιχειρήσεων και πολίτες

206

Το θέμα της ενίσχυσης δημοτών αλλά και επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας, φέρνει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η ΛΑΣ προτείνει τόσο ο Δήμος όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση των δημοτών. Παράλληλα ζητά, ο Δήμος Χίου να απαιτήσει από την κυβέρνηση την ενοικίαση ξενοδοχείων για να λειτουργήσουν ως χώροι καραντίνας όπως έπραξε και στη Θράκη, για τους πρόσφυγες-μετανάστες και τις ευάλωτες ομάδες παράλληλα με την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Να σημειωθεί ότι η ΛΑΣ είχε καταθέσει τις προτάσεις μας από τις 5 Απριλίου 2020 στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου για να τεθεί θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , που είχε συνεδριάσει στις 8/4/2020.
Αναλυτικά η πρόταση της ΛΑΣ έχει ως εξής:

• Εξασφάλιση των θέσεων και αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, του ΝΠΔΔ της ΔΗΚΕΧ, των δημοτικών επιχειρήσεων που υπολειτουργούν ή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
• Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα
• Απαλλαγή της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων των κυλικείων των σχολείων, του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, του κλειστού γυμναστηρίου κλπ., για το επόμενο εξάμηνο
• Απαλλαγή της καταβολής μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους, των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία, για το επόμενο εξάμηνο.
• Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μικρών επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος
• Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για όσες επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν ή να περιορίσουν τη λειτουργία τους
• Να παγώσουν οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών ,μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ, για το επόμενο εξάμηνο, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού.
• Να υπάρξει γραμμή στήριξης του Δήμου, μέσω της Δ/νσης Πρόνοιας, για όποιον συμπολίτη έχει ανάγκη
• Ο Δήμος Χίου θα πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση την ενοικίαση ξενοδοχείων για να λειτουργήσουν ως χώροι καραντίνας όπως έπραξε και στη Θράκη, για τους πρόσφυγες-μετανάστες και τις ευάλωτες ομάδες.
• Ο Δήμος Χίου θα πρέπει να απαιτήσει επίσης , υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες την αποσυμφόρηση σε πρώτη φάση της ΒΙΑΛ , που μπορεί να αποτελέσει μια υγειονομική βόμβα, και να ακολουθήσει ο απεγκλωβισμός των προσφύγων , αντί να επικροτεί απόψεις περί «αποσυμφόρησης του 8%».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEπανέρχονται τα εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού στο Σκυλίτσειο
Επόμενο άρθροΑντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου