Αρχική Νέα Τοπικά Eπανέρχονται τα εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού στο Σκυλίτσειο

Eπανέρχονται τα εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού στο Σκυλίτσειο

226

Επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων και του Νοσοκομείου Χίου, καταρχήν για τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα, στο πλαίσιο των νέων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης του Covid-19 .
Συγκεκριμένα:
• Οι επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού μετά από επικοινωνία με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων στο τηλέφωνο : 22713.50112 & 22713.50201 και σε προγραμματισμένη ώρα.
• Οι ασθενείς θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα και τηρώντας τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις. Η προσέλευση του ασθενούς θα γίνεται χωρίς συνοδό, εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή του.
• Οι απαντήσεις εργαστηριακών εξετάσεων θα δίδονται από την υπάλληλο του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών-Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας από την πύλη του Νοσοκομείου από την Τετάρτη 6-5-2020 και κατά τις ώρες 12:00- 14:00.
• Οι ασθενείς στους οποίους έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων για τον επαναπροσδιορισμό τους.
• Οι ασθενείς οι οποίοι θα υποβάλλονται σε προγραμματισμένο χειρουργείο θα προσέρχονται 2 ημέρες νωρίτερα για να γίνεται η δειγματοληψία Covid-19 από εξειδικευμένο προσωπικό που θα βρίσκεται στον Οικίσκο Δειγματοληψίας κοντά στην πύλη του Νοσοκομείου, και αφού προηγηθεί επικοινωνία με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων για να κλείνουν σχετικό ραντεβού.
• Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους ασθενείς για τις ώρες προσέλευσής τους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολλών ασθενών μαζί.
• Απαγορεύεται το επισκεπτήριο, ενώ επιτρέπεται η συνοδεία του ασθενούς από ένα συγγενή εφόσον νοσηλεύεται με την ειδική άδεια συνοδού.
“Όλοι μαζί θα επανέλθουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και δίνοντας έμφαση στην ατομική και κατ ΄ επέκταση στην κοινωνική ευθύνη”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης: ζητά έρευνα για το περιστατικό της παραλίας Μονολιάς
Επόμενο άρθροΛΑΣ Δήμου Χίου: πρόταση για μέτρα στήριξης δημοτών- επιχειρήσεων και πολίτες