Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Let’s do it Greece» 2018, συμμετοχή Περιφερειακής Ενότητας Χίου- δράσεις

Let’s do it Greece» 2018, συμμετοχή Περιφερειακής Ενότητας Χίου- δράσεις

144

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Π.Β.Α., σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στη Χίο, την Κυριακή 29-4-2018, στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς του «Let’s do it Greece», θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω δράσεις :
1. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου με τη συμμετοχή της λέσχης τετρακίνησης Χίου πραγματοποίησε για τέταρτη χρονιά τον καθαρισμό και το κλάδεμα των πεύκων στα πρανή του Επαρχιακού οδικού Δικτύου.
Η δράση έγινε με την άδεια της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και με την επίβλεψη και καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Χίου.

2. Ε.Ο. Δασοπροστασίας Πιτυούς «Ο ΜΑΚΕΛΛΟΣ»,
α. Καθαρισμός και χορτοκοπές οικισμού πιτυούς καθώς επίσης και περιμετρικά αυτού.
β. καθαρισμός και χορτοκοπές παιδικής χαράς και περιβάλλοντος χώρου πρώην δημοτικού σχολειού και ξενώνων.

3. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος και Ε.Ο. Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Λιθίου «Ο Αληθής Λιμήν», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου, οργανώνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 9.30 με 13.00, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού μας.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει αίμα.

4. Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιωνίας, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 08:30 π.μ. , μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα βρίσκονται στον πάνω κόμβο των Νενήτων που κάνει βάρδιες η Ομάδα, από όπου θα αρχίσει και ο καθαρισμός.

5. H Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου, κατανοώντας την σημασία του εθελοντισμού, θα αναλάβει την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 να καθαρίσει την παραλία στο Τάγμα του Δεσπότη.

6. Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Μεστών, θα προβεί στον καθαρισμό των νησίδων και τον δρόμο που βρίσκονται πάνω στον περιφερειακό δρόμο που βρίσκεται έξω από το χωριό Μεστά της Δ.Κ. Μαστιχοχωρίων .

7. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ε.Ο.Δ, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Χίου, θα καθαρίσει τον Βόρειο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα, την Κυριακή 29-04-2018 και ώρα 10:30.

8. Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου, Θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συντήρηση και ο καθαρισμός της Στεγασμένης Αντιπυρικής Ζώνης που έχει υιοθετήσει η ομάδα στο δάσος των Ρεστών.

9. Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς «Κώστας Περρίκος», θα συμμετάσχει με τον καθαρισμό, δενδροφύτευση και τοποθέτηση δικτύου άρδευσης στον παλαιό σκουπιδότοπο της Καλλιμασιάς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο τοπογραφικό και χαρτογραφικό έργο του Κ. Κανελλάκη, ομιλία Αθηνάς Ζαχαρού- Λουτράρη
Επόμενο άρθροΧιώτες πρόσκοποι, δράσεις στο Let’s Do It Greece 2018