Αρχική Νέα Τοπικά Μεγαλύτερες εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη υπερψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις

Μεγαλύτερες εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη υπερψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις

78

Μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών τελών για το 2021, από τις προτεινόμενες της Δημοτικής Αρχής Χίου, ψήφισε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου την περασμένη Παρασκευή, 20/11).
Συγκεκριμένα με ψήφους 17 υπέρ και 11 κατά υπερψηφίστηκε η πρόταση των συνδυασμών: “Συμμαχία Αξιών”, “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, “Χίος Μπροστά”, “Δίκτυο Πολιτών” και “Χιακή Συμπολιτεία”, ενώ διαφορετική πρόταση με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Με κοινό δελτίο τύπου οι 5 δημοτικές παρατάξεις, σημειώνουν, “…τείχος στην αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων, που μαζεύει ο Δήμος από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών όρθωσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Χιακή Συμπολιτεία

“Ως Χιακή Συμπολιτεία υπερψηφίσαμε την πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Χίου για τα ανταποδοτικά τέλη του 2021.

Παράλληλα καταθέσαμε και προβάλλαμε την προγραμματική μας θέση για τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, τη σύνδεση των ανταποδοτικών τελών με τον όγκο των απορριμμάτων που παράγονται, και την ενθάρρυνση με όλους τους τρόπους της επανάχρησης/ ανακύκλωσης και μείωσης των απορριμμάτων.

Θεωρούμε, στην παρούσα φάση, ότι μια ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών (τα οποία ας μην ξεχνάμε είχαν υπέρογκα αυξηθεί τα προηγούμενα χρόνια) είναι απολύτως αναγκαία για κοινωνικούς λόγους. Εξυπακούεται ότι απόλυτη προτεραιότητα πρέπει πάντοτε να είναι η κοινωνικά ωφέλιμη διαχείριση και επένδυση των πόρων που προκύπτουν από τα ανταποδοτικά τέλη, κάτι για το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή δυστυχώς δεν παρέχει κανένα εχέγγυο”.

Λαϊκή Συσπείρωση

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:
“… Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε καταρχήν ότι η μείωση των ανταποδοτικών τελών είναι κυρίως απόφαση πολιτική και όχι τεχνοκρατική. Σε κάθε περίπτωση στις σημερινές συνθήκες, ότι η προτεινόμενη μείωση της δημοτικής αρχής των περίπου 10% για κατοικίες και 20 % για επαγγελματική χρήση είναι πολύ μικρή.
Από την εισήγηση της υπηρεσίας δηλώνεται, ότι μόνο από τις χειρόγραφες δηλώσεις των συμπολιτών μας που είναι 2.655 θα προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός τ.μ. . Επιπλέον δε, έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά 32.788 δηλώσεις.( Για ηλεκτροδοτούμενα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα)που θα επεξεργαστούν…
Γι αυτούς τους λόγους καταθέσαμε ξεχωριστά την πρόταση μας την οποία και ψηφίσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒ. Μυριαγκός: τι απαντά για τη διαγραφή του, αιχμές για επιλεκτικές συνεργασίες και διαγραφές από τη ΣυμμαΧία Αξιών
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή η Αιγνουσιωτίνα γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου