Αρχική Νέα Τοπικά Β. Μυριαγκός: τι απαντά για τη διαγραφή του, αιχμές για επιλεκτικές συνεργασίες...

Β. Μυριαγκός: τι απαντά για τη διαγραφή του, αιχμές για επιλεκτικές συνεργασίες και διαγραφές από τη ΣυμμαΧία Αξιών

107

Σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μυριαγκός σημειώνει ότι η πρώην παράταξή του
Δεν εφαρμόζει την ίδια πολιτική και με τα άλλα στελέχη της που έχουν αναλάβει θέσεις στην παρούσα δημοτική αρχή Χίου, καταγγέλλει την πρώην παράταξή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Βασίλης Μυριαγκός.

Με επιστολή του λίγο μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τη “ΣυμμαΧία Αξιών” κάνει λόγο για σύμπλευση της παράταξης του Κ. Τριαντάφυλλου με την παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ο Β. Μυριαγκός:

“Στις Δημοτικές εκλογές το έτος 2019 κυρίαρχο ζητούμενο, λόγω του εκλογικού νόμου, ήταν οι συνεργασίες των παρατάξεων μετά τις εκλογές.

Με αυτό το δεδομένο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ (Κώστας Τριαντάφυλλος) μετά από πρόταση του Δημάρχου Χίου, αποφάσισε την συμμετοχή της στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ με τον Γιώργο Στεφανίδη και την ανάληψη της Προεδρίας από τον Βασίλη Μυριαγκό.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Προμηθευτική με τον κ. Μάρκο Μεννή, ο οποίος διορίστηκε Πρόεδρος, επίσης με πρόταση του Δημάρχου Χίου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δική του παραίτηση η διαγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί, απλά οφείλουν να εξηγήσουν τους λόγους.

Τον Νοέμβριο του 2019 (με την υπ’ αριθ. 681/2019) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου αποφάσισε την συγκρότηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ, με την ανάληψη της Προεδρίας από τον Βασίλη Μυριαγκό.

Ένα χρόνο μετά στις 29/10/2020 ο κ. Καραβασίλης (εντελώς τυχαία) ζητούσε την παραίτηση μου στη ΔΕΥΑΝΧ, μέσου του τύπου.

Ένα μήνα μετά στις 20/11/2020 ο κ. Τριαντάφυλλος (εντελώς τυχαία) ανακοίνωσε ότι δεν στηρίζει την Προεδρία μου στη ΔΕΥΑΝΧ και δεν αποτελώ μέλος της παράταξης του.

Ο λόγος όπως μου ανακοινώθηκε ήταν:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΣ, ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Η ΔΕΥΑΝΧ είναι η πρώτη στην τάξη του Δήμου Χίου Δημοτική Επιχείρηση και θεμελιώδης υποδομή μαζί με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Όλες οι Δημοτικές Αρχές και οι παρατάξεις διαχρονικά την αντιμετωπίζουν με προσοχή, σεβασμό, υπευθυνότητα και στέλνουν τα καλύτερα στελέχη τους να την υπηρετήσουν.

Η σημερινή λειτουργία της είναι 100% διαπαραταξιακή με ομόφωνες αποφάσεις.

Αποφάσισα την παραμονή μου στην ΔΕΥΑΝΧ σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισχύει, καθώς και με τα Αυτοδιοικητικά μου πιστεύω.

Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τους δημότες με έργα και πράξεις, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, κυρίως στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω Κορονοϊού και οικονομικής κρίσης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο συνδυασμός του κ. Χριστόφα (αντίστοιχος του κ. Τριαντάφυλλου) συνεργάζεται επιτυχώς, επίσημα και θεσμικά με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Από τις συνεργασίες βγαίνει ωφελημένος ο κάθε τόπος.

Στην Χίο η αλλαγή πολιτικής και η επιλογή του κ. Τριαντάφυλλου, είναι να συνεργαστεί με τον κ. Καραβασίλη, γεγονός που αποδεικνύεται σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ με πλήρη ταυτότητα των απόψεων, των αποφάσεων τους, ακόμα και των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ.

Τους εύχομαι καλή επιτυχία με σοβαρή και δομική αντιπολίτευση, στην νέα πολιτική τους συνεργασία για το καλό της Χίου.

ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός, 22/11/20: 103 οι νεκροί, 540 οι διασωληνωμένοι, κάτω από 1.500 τα νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΜεγαλύτερες εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη υπερψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις