Αρχική Νέα Τοπικά Μισθώνει 212,7 στρέμματα για Νέα Δομή στο Θόλος, το υπουργείο Μετανάστευσης

Μισθώνει 212,7 στρέμματα για Νέα Δομή στο Θόλος, το υπουργείο Μετανάστευσης

113

Αντί να εισακουστεί η τοπική κοινωνία που δεν συμφωνεί με την δημιουργία μιας νέας Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος και χωρίς να δίνεται απάντηση στην υπενθύμιση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ότι οι κ.κ. Μηταράκης και Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκαν να αποσυμφορήσουν πλήρως τα ΚΥΤ σε Λέσβο και Χίο, το υπουργείο Μετανάστευσης προχωρά σε κάλεσμα για απευθείας σύναψη σύμβασης μίσθωσης γεωτεμαχίου, συνολικού εμβαδού 212,7 στρεμμάτων στη θέση «Παχύ» της Κοινότητας Συκιάδας.

Σκοπός της μίσθωσης η εγκατάσταση Δομής «για τη προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών αιτούντων άσυλο, με εκμισθωτή την Ανώνυμη Εταιρεία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου».
Με απόφαση, που φέρει ημερομηνία 12 Απριλίου, το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Προμηθειών & Λειτουργικής Μέριμνας του υπουργείου, καλεί τον εκμισθωτή, δηλαδή την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, να υπογράψει τη σύμβαση μίσθωσης που ορίζεται για 2+2 έτη και με μίσθωμα 12.000 ΕΥΡΩ ετησίως.
Από την άλλη πλευρά οι κοινότητες Συκιάδα, Λαγκάδα αλλά και Βροντάδος, Καρδάμυλα δηλώνουν την αντίθεσή τους στη Νέα Δομή και έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.