Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Οι μαθητές γράφουν και ζωγραφίζουν για την Επέτειο του 1821

Οι μαθητές γράφουν και ζωγραφίζουν για την Επέτειο του 1821

63

Με θέμα: «Οι ήρωες και οι ηρωίδες της Επανάστασης του 1821 -γνωστοί και άγνωστοι- γιατί θα μάχονταν και τι, άραγε, θα προστάτευαν στην εποχή μας;», οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και την Επιτροπή Επετειακών Εκδηλώσεων του Δήμου Χίου για το 2021.
Μέσα από κείμενο -πεζό ή ποιητικό- το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300 λέξεις, εικαστική σύνθεση –ζωγραφιά ή φωτογραφικό κολλάζ (ή άλλη μικτών τεχνικών σύνθεση με ζωγραφιά) πάνω σε υφασμάτινη τσάντα, τα παιδιά θα μπορούν να εμπνευστούν από τον αγαπημένο τους ήρωα, πίνακα, φράση, δημοτικό τραγούδι ή ό,τι άλλο θέλουν, που να αφορά το 1821.
Στη συνέχεια, τα ερεθίσματα που θα λάβουν, θα πρέπει να τα συνδυάσουν με επείγοντα προβλήματα, ανησυχίες ή προβληματισμούς της δικής μας εποχής και να εκφραστούν σύμφωνα με το σχετικό θέμα.

Τα πιο αξιόλογα έργα λόγου και εικόνων θα περιληφθούν σε επετειακό λεύκωμα το οποίο θα εκδοθεί με δαπάνη του Δήμου Χίου, ενώ οι υφασμάτινες τσάντες -εκτός της φωτογραφικής αποτύπωσής τους στο παραπάνω λεύκωμα- θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα, αφού θα χρησιμοποιηθούν στο Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου «CINEμάθεια», καθώς και στην πανελλαδικής εμβέλειας διοργάνωση «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ».

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες με 2 έργα το ανώτερο, και με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης, πριν τις 29 Μαΐου, οπότε και κάθε σχολείο θα παραδώσει το σύνολο των έργων στην υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Στέλλα Τσιροπινά.
Για περισσότερες πληροφορίες στoν ιστότοπο των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου.

https://drasischioub.weebly.com/sigmachiomicronlambdaiotakappaomicron973-941tauomicronupsilonsigmaf-2020-211.html

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜισθώνει 212,7 στρέμματα για Νέα Δομή στο Θόλος, το υπουργείο Μετανάστευσης
Επόμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή κατά της Νέα Δομής στο Θόλος: “Έχουν γνώση οι φύλακες”