Αρχική Μαστίχα Περί μαστίχας Μουσείο Μαστίχας Χίου: Κούκλες και κουκλο-ιστορίες

Μουσείο Μαστίχας Χίου: Κούκλες και κουκλο-ιστορίες

145

“Κούκλες και κουκλο-ιστορίες”, έχουν τίτλο τα Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας κουκλοθέατρου που διοργανώνονται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τέσσερα αυτόνομα εργαστήρια  για παιδιά, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μαστίχας.

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους κούκλες κουκλοθέατρου, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού και εμψυχωτή Χρήστου Τζίκα. Θα  μεταμορφώσουν έτσι απλά υλικά όπως υφάσματα, ξύλο και χαρτί σε μοναδικές προσωπικές δημιουργίες.
Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη φαντασία και εκφράζοντας τα συναισθήματά τους, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δουν τις δημιουργίες τους να ζωντανεύουν και να διηγούνται τις δικές τους «κουκλο-ιστορίες».

Και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν από δύο εργαστήρια, για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών (ώρες 11:00-13:30) και για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών (ώρες 14:00-16:30).
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν, είναι όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα γραφεία του Μουσείου Μαστίχας. Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00 στο τηλέφωνο 22710.72212.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παράλληλα, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), το ΠΙΟΠ διοργανώνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου (ώρα 6.30 μ.μ.), διαδραστική παράσταση ενταξιακού θεάτρου μαριονέτας με τον Χρήστο Τζίκα, για τους φιλοξενούμενους των εγκαταστάσεων της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων (Ε.Γ.Α.Ν.Υ.) Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος : Μην επαναπαυόμαστε από το χαμηλό ιικό φορτίο στο νησί
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε