Αρχική Νέα Τοπικά Ν. Μηταράκης: Το α’ τριμήνο του 2024 παραδίδεται το Δικαστικό Μέγαρο Χίου-...

Ν. Μηταράκης: Το α’ τριμήνο του 2024 παραδίδεται το Δικαστικό Μέγαρο Χίου- γραπτώς το θέλουν οι δικηγόροι

62

Στο εργοτάξιο του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου σήμερα Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, παρουσία της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππης Ζαννάρα και του Αντιπροέδρου Γιώργου Μεργέ, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.
Αμέσως μετά ο κ. Μηταράκης σε δήλωσή του τόνισε πως το έργο θα παραδοθεί το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2024.
«Η Χίος αποκτά μετά από πάρα πολλά χρόνια ένα αξιοπρεπές Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο του κύρους και της ιστορίας του νησιού», σημείωσε και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Πρωτοδικείο της Χίου, όπου συνομίλησε με τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Ζητούν γραπτή δέσμευση οι δικηγόροι

«Το κτίριο με την παράταση θα έπρεπε να είναι παραδοτέο το Νοέμβριο του 2023. Εμείς στείλαμε μια επιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και την κοινοποιήσαμε και στον έτερο βουλευτή της Χίου, τον κ. Μιχαηλίδη», δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα.
«Θα θέλαμε αυτή η απάντηση για το χρόνο παράδοσης να μας δοθεί και γραπτά, ώστε να υπάρχει μία μεγαλύτερη ένταση από μια προφορική δέσμευση. Αναγνωρίζουμε, το έχω ξαναπεί, το ότι ο κ. Μηταράκης είχε την πρωτοβουλία και το επανεκκίνησε το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, αλλά προσδοκούμε αυτό το έργο να το δούμε να ολοκληρώνεται» σημείωσε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, θυμίζοντας ότι η υπόθεση της κατασκευής Νέου Μεγάρου στη Χίο έχει ξεκινήσει από το 2003.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων: Πριν τις εκλογές να πάρουν όλοι θέση
Επόμενο άρθροΠαρέδωσε το φάκελο του Θόλους η δικηγόρος Αν. Καρατζά- την έχει αφήσει απλήρωτη ο Δήμος