Αρχική Απόψεις Aρθρα Να ενημερωθεί άμεσα ο λαός της Χίου για το φράγμα Κόρης Γεφύρι,...

Να ενημερωθεί άμεσα ο λαός της Χίου για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, από το Γ. Αμπαζή- περιφ. σύμβουλος ΛΑΣ

161

Το Φράγμα Κόρης Γεφύρι  στον “προκρούστη” των αστικών κυβερνήσεων! Να διασφαλιστεί η επιστημονική έρευνα και κρίση. Να ενημερωθεί άμεσα ο λαός της Χίου, τονίζει σε άρθρο του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής και με αφορμή ότι την Παρασκευή 24 Ιούλη 2020  θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύσκεψη για το φράγμα.
Συγκεκριμένα στο άρθρο του ο Γ. Αμπαζής αναφέρει:

“Διερωτόμαστε, ποιοί θα συμμετέχουν και ποιοί θα εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού της Χίου, που επί πολλά χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Λερναία Ύδρα των αντιλαϊκών πολιτικών  των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.;

Οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκονται στο στρεβλό προσανατολισμό της λύσης του υδρευτικού ζητήματος του νησιού.

Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ είχε αρθρώσει πολιτικό λόγο καταθέτοντας τεκμηριωμένα και επιστημονικά στοιχεία, με αφορμή τη συζήτηση της δημιουργίας των Φραγμάτων Κόρης Γεφύρι στη Χώρα, του Κατράρη στα Μαστιχοχώρια, του Ζυφιά, του Σαραπειού των Καρδαμύλων, αλλά και τις λιμνοδεξαμενές, που δημιουργήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού.

Απέναντι στα φαραωνικά έργα των αστικών κυβερνήσεων που πρώτα είχαν και έχουν τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών , το ΚΚΕ αντιπρότεινε να αξιοποιηθεί η μοναδική γεωμορφολογία του νησιού, που δίνει τη δυνατότητα, τόσο πάνω από τον αστικό ιστό από την περιοχή του Βροντάδο μέχρι  τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, όσο και στα Μαστιχοχώρια, να δημιουργηθούν      Φυσικά Ανασχετικά φράγματα.

Οι χείμαρροι  που κατεβαίνουν από το Αίπος, την Αρβανίτισσα, τον Άγιο Μάρκο, τους Αγίους Πατέρες, τον Άγιο Γεώργιο Συκούση και το Θολοποτάμι δίνουν τη δυνατότητα, χωρίς μεγάλο κόστος και με στοιχεία της Φύσης να δημιουργηθούν μέσα στους χειμάρρους,  ανασχέσεις που θα συγκρατούν το νερό, παράλληλα στους γύρω λόφους,να δημιουργηθούν Αναβαθμίδες, πού θα εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα του φυσικού αποταμιευτήρα της πόλης ,του Κορακάρη.

Κανένας από τους μέντορες του μπετόν, δεν άκουσε τη φωνή του ΚΚΕ, που δια των Αργύρη Ζερβούδη, Νικόλα Γιόμελου  και Γιάννη Ζωφού τόνιζαν την αναγκαιότητα μια άλλης φιλοσοφίας στην υδρευτική πολιτική, τον Απρίλη του 1988 στο Αναπτυξιακό Συνέδριο  του νησιού…

Πέρασαν τα χρόνια, οι θιασώτες του Τσιμέντου επέβαλαν τη θέληση τους, ο λαός πλήρωσε το μάρμαρο ….

Όλα αυτά τα χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση και στο δήμο της Χίου και στην Περιφέρεια αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα για το πώς και ποια φράγματα πρέπει να γίνουν, για τον τρόπο εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα για τις αφαλατώσεις που παρουσιάζονται ως πανάκεια. Προεκλογικά μάλιστα έκανε ημερίδα για το νερό την ώρα που άλλοι τύρβαζαν την καραμέλα της ανάπτυξης για τις τσέπες των λίγων,

Τα φράγματα του Ζυφιά, του Κατράρη, της Κόρης Γεφύρι και το παρατημένο σκανδαλωδώς του Σαραπειού των Καρδαμύλων, αλλά και τα απομεινάρια των σωλήνων του Ναγού  δείχνουν στους περαστικούς πολίτες την εγκληματική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στην υδροδότηση του νησιού, με τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και τους Χιώτες, με τα μπετόνια να τρέχουν στις πηγές, για να πάρουν νερό!

Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια από την έναρξη των εργασιών στο “Γεφύρι της Άρτας”, βλέπε Κόρης Γεφύρι, όπου δημιουργήθηκε μία τερατογένεση από τους σύγχρονους Νέρωνες, δίπλα σε ένα ιστορικό μνημείο, (αποτελεί απορίας άξιο, πώς η κατά τα άλλα λαλίστατη Αρχαιολογική υπηρεσία, επέτρεψε να δημιουργηθεί, ένα τερατούργημα δίπλα του), θεωρείται κατόρθωμα, που τα τρωκτικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ, που τρώνε τις σάρκες του Χιώτικου λαού, έκαναν τον 3ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα, που εγκρίθηκε (α.π.682/45370-16-6-20) το Ερευνητικό Πρόγραμμα, για τον έλεγχο της επάρκειας του σώματος του Φράγματος, δηλ. να πληρώσει ο Λαός του νησιού 320.000 χιλιάδες ευρώ, για να δουν οι Επιστήμονες, αν έκαναν σωστά το έργο οι ανάδοχοι του!!!!

ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου!!!
Ο λαός πληρώνει και ξαναπληρώνει τα πολιτικά και οικονομικά κατορθώματα της αστικής τάξης!!!
Δισεκατομμύρια πετάχτηκαν και θα εξακολουθήσουν να πετιούνται, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά νερό, δεν είδε ο λαός…

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε νέα σύσκεψη στις 24 Ιούλη του ’20, στο Υπουργείο για το θέμα της Κόρης Γεφύρι, χωρίς, να το γνωρίζει η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου, που δια της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, είναι η Επιβλέπουσα Αρχή!!!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις σε μία αστική πραγματικότητα, που όλα γίνονται για ένα και μοναδικό σκοπό, το ΚΕΡΔΟΣ!!!

Άραγε τι σχεδιάζουν, πάλι μακριά από το λαό;.

Ο λαός της Χίου επιτέλους θέλει να γνωρίζει το μέλλον, που του επιφυλάσσουν…
Θέλει να ληφθούν όλα τα μέτρα, που απαιτούνται για να να πραγματοποιηθεί η επιστημονική έρευνα και κρίση, όπως προβλέπει ο 3ος Ανακεφαλαιωτικός πίνακας…
Θέλει να φανεί -τεκμηριωμένα και επιστημονικά- που πήγε το δημόσιο χρήμα, από τις κυβερνήσεις, που δαπανήθηκε για το Φράγμα…
Θέλει να γνωρίζει, αν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, από τη δημιουργία αυτής της τερατογένεσης, σε μία σεισμογενή περιοχή!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου απαιτεί να  ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χίου, για την τύχη του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, της Κόρης Γεφύρι,που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική ιστορία και τον πολιτισμό του λαού μας, απαιτείται να προστατευτεί από τη φθορά του χρόνου. Οι ευθύνες ων κυβερνώντων μεγάλες!!!

Γιώργης Η. Αμπαζής

Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου.

Χίος 15-7-20

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέτρα τάξης κατά την θερινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμένα Χίου
Επόμενο άρθροΚαι όμως το πάτησαν το γλαρόνι, γράφει ο Γιάννης Μακριδάκης