Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕ Χίου ΣΥΡΙΖΑ: άμεση αποσυμφόρηση νησιών από τους πρόσφυγες- κίνδυνος με κορονοϊό

ΝΕ Χίου ΣΥΡΙΖΑ: άμεση αποσυμφόρηση νησιών από τους πρόσφυγες- κίνδυνος με κορονοϊό

78

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
Χίος 27-3-2020
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών μας από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες-μετανάστες με μεταφορά ευάλωτων ομάδων σε ανοιχτές δομές στην ενδοχώρα, όπως ζητάμε εδώ και μήνες, διαφωνεί ακόμα και με την Ευρωπαϊκή επιτροπή η οποία την καλεί να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών και μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού. Είναι αυτή η κυβέρνηση που προεκλογικά έταζε στους νησιώτες –ψευδώς-, ότι θα φύγουν όλοι.
Με αποκλειστικά δική της ευθύνη και πολιτική επιλογή βρίσκονται στοιβαγμένοι στα νησιά μας, σε απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες-που ελλοχεύουν κινδύνους-, υπέρ πολλαπλάσιος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να είναι απλός θεατής. Με καθεστωτικές συμπεριφορές, μας επιβάλει κλειστά κέντρα-φυλακές, μας επιτάσσει, μας φέρνει τα ΜΑΤ και όλα αυτά σύμφωνα με τον Βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, γίνονται για την «δημόσια ασφάλεια» και την «δημόσια υγεία».

Ακόμα και από το βήμα της βουλής ακούσαμε τους ευφάνταστους ισχυρισμούς του κ. Μηταράκη, ότι προχώρησε στις επιτάξεις ,λόγω του κορονοϊού-που είχε προφητεύσει ότι έρχεται-και της στάσεως της Τουρκίας.
Η Κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης, αντί να εκβιάζουν και να μας προκαλούν, άμεσα πριν να είναι αργά να προχωρήσουν σε ενέργειες αποσυμφόρησης και υγειονομικής θωράκισης των νησιών. Η Δημόσια υγεία είναι πολύ σημαντική για να είναι πιόνι λόγω μικροπολιτικών παιχνιδιών και εσωκομματικών ισορροπιών της ΝΔ. Προφανώς αγνοούν τι μπορεί να συμβεί στα ΚΥΤ από την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού, γιατί σε άλλη περίπτωση η συμπεριφορά τους είναι πολιτικά ανεύθυνη και επικίνδυνη για το σύνολο της κοινότητας.
Η κυβέρνηση οφείλει:
Να προχωρήσει άμεσα σε αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά ευάλωτων ομάδων σε ανοιχτές δομές στην ενδοχώρα.
Να ενισχύσει άμεσα με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τα ΚΥΤ και να προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών χώρων εξέτασης για τον κορονοϊό.

Nα πάρει γενναία μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή,
α) Άμεση πρόσληψη σε νέες θέσεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών,
β) Ανανέωση όλων των συμβάσεων για οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού του ΕΣΥ, που λήγουν τους επόμενους μήνες,
γ) Ενίσχυση με επαγγελματίες υγείας των ΜΕΘ και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
Να προχωρήσει στους αναγκαίους υγειονομικούς ελέγχους και να εξασφαλίσει επαρκές υγειονομικό υλικό για τους εργαζόμενους στην ΒΙΑΛ ,στο νοσοκομείο ,στο Λιμενικό ,την Αστυνομία και για το σύνολο του πληθυσμού στα νησιά μας, γιατί μέχρι σήμερα δε υπάρχει επάρκεια πουθενά.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, βλέπουμε πλέον καθαρά ότι, αυτό που θέλει η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης δεν είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, αλλά συνεχίζουν σταθερά στην πολιτική επιλογή τους που είναι ο εγκλωβισμός στα νησιά μας των προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να μην έχουν αντιδράσεις στην υπόλοιπη χώρα. Δεν κάνουν βήμα πίσω από την αρχική επιλογή τους που ήταν η καταδίκη των νησιών μας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια ώρα μπροστά την Κυριακή, 29/3
Επόμενο άρθροΔιασφάλιση των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», της Ευαγ. Μανιτσούδη