Αρχική Απόψεις Aρθρα Διασφάλιση των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», της Ευαγ. Μανιτσούδη

Διασφάλιση των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», της Ευαγ. Μανιτσούδη

168

Η αποκατάσταση των εργαζομένων του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, κάτι που ήταν στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχε πάντα η σταθερή θέση υπέρ της οριστικής διασφάλισης της εργασίας των απασχολούμενων στο πρόγραμμα, είχε υλοποιηθεί με την εξαγγελία του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ,τον Σεπτέμβριο του 2018 στην ΔΕΘ. Αποτελούσε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος ,για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις περίπου 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, μέσω διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Με αυτό τον τρόπο αποδείχτηκε έμπρακτα η αναγνώριση της αναγκαιότητας του προγράμματος για τους ηλικιωμένους αλλά και ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά θέλουν να λύνουν χρόνιες αδικίες.

Στην σημερινή πανδημία του κορονοϊού, αποδεικνύεται η σπουδαιότητα του προγράμματος και ο σημαντικότατος ρόλος του για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
Όμως αυτοί οι εργαζόμενοι που σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή είναι απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 μέχρι σήμερα. Είναι απαράδεκτο και δείχνει πόσο η κυβέρνηση υπολογίζει τους εργαζόμενους, τι σημαίνει η πρόνοια και οι κοινωνικές δομές για την ΝΔ. Είναι όμως άλλο ένα παράδειγμα του νεοφιλελευθέρου μοντέλου που ακολουθεί η ΝΔ. Επιπλέον είναι τουλάχιστον άκομψο να ζητείται από εργαζομένους να υπερβάλουν εαυτό χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τον διαγωνισμό προσλήψεων τους, επαναφέροντας δυστυχώς την πρότερη κατάσταση της εργασιακής επισφάλειας και ομηρείας.

Όλοι μας βλέπουμε καθημερινά να καταπατιούνται εργασιακά δικαιώματα, να επανέρχονται κακές πρακτικές του παλιού καιρού, να πισωγυρίζουμε. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διασφαλίσει τους εργαζόμενους με την καταβολή των δεδουλευμένων και την διενέργεια του διαγωνισμού για μόνιμο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί και η μόνιμη λειτουργία του Προγράμματος. Είναι το λιγότερο για αυτούς τους εργαζόμενους που αποδεικνύονται βάλσαμο και παρηγοριά για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός
Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ Χίου ΣΥΡΙΖΑ: άμεση αποσυμφόρηση νησιών από τους πρόσφυγες- κίνδυνος με κορονοϊό
Επόμενο άρθρο5.000 γιατροί προειδοποιούν για υγειονομική καταστροφή στα ελληνικά νησιά