Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕ Χίου ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ανακολουθία στα όσα έλεγε προεκλογικά η ΝΔ για...

ΝΕ Χίου ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ανακολουθία στα όσα έλεγε προεκλογικά η ΝΔ για προσφυγικό- μεταναστευτικό

40

“Πέρασε πάνω από ένας χρόνος με κυβέρνηση ΝΔ και σε όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται πλήρης ανακολουθία σε αυτά που έλεγαν προεκλογικά, σε σχέση με το προσφυγικό -μεταναστευτικό, και σε αυτά που πράττουν. Οι καταστάσεις που βιώσαμε στα νησιά μας πρωτοφανείς και απαράδεκτες. Η ανικανότητα της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού, αλλά και η ιδεοληπτική εχθρική εμμονή απέναντι στους νησιώτες και τους πρόσφυγες – μετανάστες, καταντά προκλητική αλλά στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού, επικίνδυνη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Συνεχίζοντας σημειώνει: “Από τα προεκλογικά ταξίματα με το ανιστόρητο «θα φύγουν όλοι» και το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, στο απόλυτο μπάχαλο στα νησιά μας, με τον εγκλωβισμό τόσων ανθρώπων,-ακόμα και με σχεδόν μηδενικές ροές λόγω κορονοϊου-, βρίσκονται στην Χίο περίπου 3800 στοιβαγμένοι σε πανάθλιες συνθήκες στην ΒΙΑΛ, όταν τον Ιούλιο του 2019 ήταν μόλις 1600. Στην σημερινή συγκυρία είναι μια απειλή για την Δημόσια υγεία , απτό αποτέλεσμα της ανευθυνότητας της ΝΔ.
Παλινωδίες και ευτράπελα, με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής,τις αλλαγές συντονιστών μέχρι την αναγκαστική επανίδρυση του Υπουργείου και την αποσυμφόρηση που έταζαν και ποτέ δεν έκαναν, μέχρι την επίταξη εκτάσεων για την δημιουργία υπερδομής στο Αίπος που ήθελαν να κάνουν με το αποφασίζομε και διατάζομε ,την απόβαση των ΜΑΤ ,την δημιουργία άλλων δύο δομών και τέλος το πολυδιαφημιζόμενο προεκλογικό τάξιμο για κλείσιμο της ΒΙΑΛ που αποδεικνύεται άλλο ένα ψέμα Μηταράκη”.

“Σε όλα αυτά βέβαια- τονίζει η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για σειρά καταγγελιών για απευθείας αναθέσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, μυστικά κονδύλια, διασπάθιση δημόσιου χρήματος ,από το αρμόδιο υπουργείο και σοβαρότατες καταγγελίες για απωθήσεις προσφύγων ακόμα και εξαφανίσεις. Αυτά όλα χρήζουν απαντήσεων, όταν μιλάμε για ένα κράτος δικαίου”.

“Η Χιακή κοινωνία μετά από ένα χρόνο μπορεί να συγκρίνει, ποιοι έλεγαν συστηματικά ψέματα, ποιοι υπολόγιζαν την γνώμη των κατοίκων και δεν περνούσαν ακόμα και ένα κοντέινερ και ποιοι έφεραν την αστυνομία και τους απήγγειλαν κατηγορίες μέχρι και για παρακώλυση συγκοινωνιών. Όσο για τα ΜΑΤ που έφερε ο κ. Μηταράκης και το ξύλο που μας έδωσαν, αυτό δεν ξεχνιέται. Είναι από την πολύ αγάπη και το πολύ νοιάξιμο για τους νησιώτες που έχει η ΝΔ”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΕΣΝΟΧ: στέλνουν εργαζόμενους της ΒΙΑΛ για τεστ σε ιδιώτες- καμπανάκι για COVID-19
Επόμενο άρθροΥπουργείο μετανάστευσης: “Τα ψέματα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα.”