Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου: η Κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε τη σύγκρουση με την...

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου: η Κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε τη σύγκρουση με την κοινωνία και φέρνει τα ΜΑΤ

285

“Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει ότι η εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ, σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα γίνει πολύ επικίνδυνη και δεν έχουμε διαψευσθεί”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει:
“Μετά από το πρωτοφανές μπάχαλο που δημιούργησαν στα νησιά μας, αποφάσισαν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος είναι τα τεράστια κλειστά ή ελεγχόμενα κέντρα-φυλακές στα νησιά.
Το ακροδεξιό κατρακύλισμα συνεχίσθηκε με την επίταξη γης και κτιρίων, μάλιστα στην Χίο τους χρειάζονται 625 στρέμματα, στο βραχώδες οροπέδιο στο Αίπος.
Λογικές και ενέργειες που δεν θυμίζουν δημοκρατικό καθεστώς αλλά παραπέμπουν σε μαύρες εποχές. Είχαμε αναρωτηθεί πως μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο σε μια τοπική κοινωνία που έχει εκφράσει τη καθολική άρνηση της; Από τα πεπραγμένα της ΝΔ δεν νοιώθουμε έκπληξη για ότι ακραίο, αντικοινωνικό και εχθρικό προς τον πολίτη κάνουν.
Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, να καταστρέψει τα νησιά μας δια της επιτάξεως, θα γίνει με τα ΜΑΤ.
Έτσι φέρεται η ΝΔ στους νησιώτες, έτσι υπολογίζει τις τοπικές κοινωνίες. Τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποίησε προεκλογικά, τους έταξε ψέματα, σήμερα όχι μόνο αγνοεί, περιφρονεί αλλά τις στοχοποιεί ως «απειλή για την δημόσια τάξη και ασφάλεια», φέρνοντας στην Χίο, 7 διμοιρίες ΜΑΤ.
Με τα ΜΑΤ λοιπόν θα αποτελειώσει τα νησιά, τα νησιά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 απομονωμένα, ξεχασμένα, ξεγραμμένα και προσπάθησε να αποκαταστήσει την νησιωτικότητα ως δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί, απαξιώνει και εκδικείται τα νησιά και εμάς τους νησιώτες.
Με πρωτοφανή αλαζονεία ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, διαμήνυσε ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν οπωσδήποτε, ανέφερε ψευδώς ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος, αναφερόμενος δε στους δικούς του δημάρχους και περιφερειάρχη που στέκονται εμπόδιο τους χαρακτήρισε πολιτικάντηδες.
Η ΝΔ επέλεξε την σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες, την βία, την καταστολή και σε αυτή την μάχη εμείς θα αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας για το καλό του τόπου μας. Δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση, ελπίζουμε η επόμενη κίνηση να μην είναι τα «τανκς»”, καταλήγει η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιακή Συμπολιτεία: Πρωτοφανής, παράνομη και αντιδεοντολογική η αλλοίωση των πρακτικών
Επόμενο άρθροΑνυπότακτοι Χιώτες, περιφρούρηση στο “17”