Αρχική Νέα Τοπικά Νοσοκομειακοί- γιατροί: Οχι στο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ

Νοσοκομειακοί- γιατροί: Οχι στο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ

115

Ως ένα «απεχθές νομοσχέδιο που δεν υπήρξε κανένα συνδικαλιστικό όργανο να το στηρίξει», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της Υγείας που έρχεται την Πέμπτη στη Βουλή το Σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.
Ο πρόεδρος Γιάννης Λαμπαδοχυτός σημείωσε ότι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν οι ασφαλισμένοι, ενώ οι ασθενείς θα βρουν μπροστά τους ακόμα μεγαλύτερες ουρές.

Το Σωματείο την Πέμπτη συμμετέχει στη στάση εργασίας 12.00 με 3.00 μ.μ., ενώ το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, σημείωσε η Γραμματέας Ολυμπία Κουβαρά καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν.

«Εμείς λέμε θέλουμε Νοσοκομεία με ελεύθερη πρόσβαση, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Ο Γ. Λαμπαδοχυτός αμφισβήτησε και το κατά πόσο δεν βρίσκονται γιατροί για να πληρώσουν τα κενά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για μία θέση ογκολόγου για δύο χρόνια στη Χίο, υπάρχουν 5 ενδιαφερόμενοι και άρα κάλλιστα θα μπορούσαν να προκηρυχθούν 2 θέσεις αν πραγματικά υπήρχε η διάθεση ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Μαρία Σαραντινούδη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δολοφονικό» για όποιον δεν έχει να πληρώσει.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.
«Ενώ έπρεπε χθες να γυρίσουν στις δουλειές τους, ο υπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή από την 1η του νέου έτους», σημείωσε. Μάλιστα προανήγγειλε ότι συνάδελφοί τους έχουν προχωρήσει σε εξώδικα κατά των διοικήσεων, ενώ πολύ πιθανόν να κινηθούν και δικαστικά.

Πέρα από το ότι καλούνται να κάνουν γιορτές χωρίς μισθό, υπάρχει το παράλογο με τους ανεμβολίαστους που όμως νόσησαν και τώρα εργάζονται, να βγουν και πάλι στην αναστολή αν λήξει η ισχύς της ανοσίας πριν το τέλος του έτους.
Πρόσκληση να πάει κανείς από το πρώην ΙΚΑ για να δει την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια υγεία απηύθυνε ο ταμίας του ΣΕΣΝΟΧ Δημήτρης Κουτσουράκης, τονίζοντας σε ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι από την Κυβέρνηση δεν υπάρχει σεβασμός ούτε στη δικαιοσύνη.

Ξεχαρβαλώνουν το ΕΣΥ

Για «πολιτική ξεχαρβαλώματος του ΕΣΥ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών Γιάννης Μαλαφής. Περιέγραψε μάλιστα και την κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι «στην πρώτη μετά covid εποχή βλέπουμε ορδές ασθενών με παραμελημένη υγεία».
Επισήμανε ότι κανείς δεν επιθυμεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο -που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους στο ΕΣΥ- και πρόβλεψε πως τυχόν εφαρμογή του, θα διώξει και άλλους γιατρούς στο εξωτερικό, ενώ θα οδηγήσει σε οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ- Γέφυρα: Οδηγίες για σωστό αναπηρικό αμαξίδιο και ημερίδα
Επόμενο άρθροΒολισσός: Σύλληψη γυναίκας για παράβαση της νομοθεσίας για ευζωία των ζώων