Αρχική Νέα Τοπικά Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ- Γέφυρα: Οδηγίες για σωστό αναπηρικό αμαξίδιο και ημερίδα

Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ- Γέφυρα: Οδηγίες για σωστό αναπηρικό αμαξίδιο και ημερίδα

30

Τη δυνατότητα να εξετάσουν τη λειτουργικότητα του αμαξιδίου που χρησιμοποιούν ή να λάβουν πληροφορίες για το κατάλληλο αναπηρικό αμαξίδιο στις ανάγκες και στο σωματότυπο του ατόμου με αναπηρία θα έχουν όσες και όσοι θελήσουν να ενημερωθούν στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στη Χίο.
Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας, η «ΓΕΦΥΡΑ» του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5.00 μ.μ. στην έδρα της δομής, στον Οίκο Αγάπης, στο Νεοχώρι.

Η εξέταση θα γίνει από την Φυσίατρο του κέντρου, Μαρία Πυργελή και από τον Ειδικό Σωματομετρίας, Φαίδρο Παναγόπουλο. Παράλληλα θα δοθούν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους και στους γονείς και κηδεμόνες που θέλουν να προμηθευτούν για πρώτη φορά αναπηρικό αμαξίδιο, για να γνωρίζουν την καταλληλόλητα που αφορά στον καθένα ξεχωριστά. Επίσης θα γίνουν επιτόπου επιδιορθώσεις των αμαξιδίων που παρουσιάζουν προβλήματα.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διασύνδεσης και της επικοινωνίας του έργου, του κέντρου «Η ΓΕΦΥΡΑ», με τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και την κοινότητα.

«Εάν αισθάνεστε δυσφορία και δυσκολία με το αμαξίδιο που χρησιμοποιείτε, κάτι δεν έχει γίνει σωστά στην επιλογή της αγοράς», επισημαίνει ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ.

Ημερίδα για τον αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία

«Αποκλεισμός και περιθωριοποίηση στην εποχή μας» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιεί την 3η Δεκεμβρίου, ημέρα των ατόμων με αναπηρία, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου με θέματα συζήτησης τις υποστηρικτικές δομές για τα άτομα με αναπηρία στη Χίο αλλά και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων Α.με Α μέσω των φορέων εκπροσώπησής τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Άλλα λόγια και κόλπα της Κυβέρνησης με τις συντάξεις!!
Επόμενο άρθροΝοσοκομειακοί- γιατροί: Οχι στο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ